ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

S/M ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργοδοτική τρομοκρατία και εργασιακός μεσαίωνας
στα super market Βασίλαγας.
    Το Δ.Σ. της  Ένωσης  Εμποροϋπαλλήλων  Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την διεύθυνση  της επιχείρηση Βασίλαγας για παράνομη και καταχρηστική μετάθεση μέλλους της διοίκησης του σωματείου.
    Η επιχείρηση Βασίλαγας μεταθέτει την συναδέλφισσα και μέλλος του Δ.Σ.  από το κατάστημα της Γραβιάς (25η Μάρτιου) στο κατάστημα του Σχολαρίου,  με στόχο να εμποδίσει την  συνδικαλιστική δράση μέσα στα καταστήματα.     

    Με τη  δράση του, το  σωματείου  ανέδειξε  συγκεκριμένα προβλήματα μέσα στα καταστήματα:  Από τους πενιχρούς μισθούς μας κρατάει σπασμένα, ληγμένα, χαλασμένα, μείον από το ταμείο, χωρίς βέβαια να δίνει στις ταμίες το ταμειακό επίδομα, το 5%.
Κάτω από το φόβο της απόλυσης μας επιβάλλει να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες, ελάτε 20 λεπτά νωρίτερα – φεύγετε τουλάχιστον 20 λεπτά αργότερα ή όσο πάει το βράδυ.
Αποκορύφωμα της απλήρωτης εργασίας είναι πως στο κατάστημα στο Σχολάρι οι συνάδελφοι δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό.
   Και καλεί όλους τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους συσπειρωμένοι στο σωματείο και συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία στις 12/11/15.

    Το ΔΣ του σωματείου  υπερασπίζοντας το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διοίκηση της επιχείρησης (5/11/)  την ίδια μέρα προσφύγαμε στο  ΣΕΠΕ αλλά  μετά από μια τηλεφωνική σύσταση  ορίστηκε τριμερή συνάντηση στο τέλος Νοέμβρη.  Αντιπροσωπεία του σωματείου  προσπάθησε να συναντήσει τη διεύθυνση  της επιχείρησης (6/11/) και βρέθηκε αντιμέτωπη  με την άρνηση για κάθε συζήτηση , με βρισιές και προπηλακισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου