ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ.
    Συναδέλφισες και συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι, δεν υπογραφούμε, δεν συναινούμε στην εξαθλίωσή μας.
    Η υπογραφή ατομικής σύμβασης σημαίνει ότι ο καθένας μόνος του θα διαπραγματεύεται το μισθό του. Ποιος από εμάς, άραγε, έχει αυτή τη δυνατότητα; Συνάδελφοι, η μείωση που ζητάει η εταιρία είναι προσχηματική.
    Στην πραγματικότητα θέλει να μας έχει αδύναμους και διαιρεμένους διά μέσω της ατομικής διαπραγμάτευσης - σύμβασης.

    Αν κάποιος υπογράψει σήμερα ατομική σύμβαση, έστω με μείωση 8% είτε από φόβο είτε από ανασφάλεια για να διατηρήσει τη θέση εργασίας δεν σημαίνει ότι θα τη διατηρήσει κιόλας (δηλαδή είναι σαν την παροιμία που λέει έβαλα το λύκο να φυλάει τα πρόβατα). Η υπογραφή της ατομικής σύμβασης με μείον 8% στο μισθό μας για έναν χρόνο δεν είναι δεσμευτική.
     Η εταιρία μπορεί ακόμη και από την επομένη να την καταγγείλει και να ζητήσει νέα διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο, που το κατώτερο όριο θα είναι τα 586€ μεικτά για τους 8ωρους και το μισό για τους 4ωρους.
    Αυτός είναι και ο απώτερος στόχος της εταιρίας. Προτείνοντας μια μικρή μείωση σήμερα, θέλει να μας βάλει στο χέρι, ώστε αύριο να μας τσακίσει.
    Η επιλογή του μικρότερου κακού να είμαστε βέβαιοι ότι οδηγεί πάντα σε μεγαλύτερο, η πρόσφατη εμπειρία το απέδειξε περίτρανα. Τη στιγμή που η εταιρία μείωνε τους μισθούς μας 20% την ίδια στιγμή γιγαντώνονταν με την εξαγορά μιας σειράς εταιριών σε Ελλάδα και Βαλκάνια.
    Δεν πρέπει εμείς να κάνουμε εκπτώσεις στις απαιτήσεις μας, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τα κέρδη και τα πλούτη παίρνοντας ένα εξευτελιστικό αντάλλαγμα. Συνάδελφοι, σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ενότητα και αλληλεγγύη, τόσο στο μικρό όσο και στο μεγάλο πρόβλημα. Κανείς μόνος. Ένας για όλους και όλοι για έναν!
     Δεν δεχόμαστε καμιά μείωση στους μισθούς μας, δεν θα δεχτούμε καμιά απόλυση. Κανείς δεν θα τα καταφέρει μόνος του!
    Με τη δυναμική παρέμβαση του κλαδικού μας Σωματείου, της ένωσης εμποροϋπαλλήλων, στο Carrefour στο εμπορικό one Salonika η διεύθυνση του καταστήματος αναγκάστηκε να σκίσει τις ατομικές συμβάσεις όσων συναδέλφων κάτω από το φόβο είχαν υπογραφεί.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου