ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ    Η οργάνωση της απεργίας και η επιτυχία του απεργιακού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη βρέθηκε στο επίκεντρο πλατιάς σύσκεψης που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοέμβρη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
    Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Εκπρόσωποι εργατικών Σωματείων και Επιτροπών αγώνα μετέφεραν την πείρα από την απεργία στις 12 Νοέμβρη και την εικόνα από κλάδους και χώρους δουλειάς.
    Μιλώντας εισηγητικά, εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Λεωνίδας Στολτίδης σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Χωρίς να χαθεί χρόνος, να συνεχίσουμε την προετοιμασία της νέας απεργίας με συστηματική δουλειά "από τα κάτω", με συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, αξιοποιώντας και βάζοντας σε κίνηση τις δυνάμεις που πάλεψαν για την απεργία.
     Να επιμείνουμε το επόμενο διάστημα για αποφάσεις από τα Σωματεία για το Ασφαλιστικό, τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, προκειμένου να διατηρηθεί το απεργιακό κλίμα, να ενισχυθεί το πνεύμα πρωτοβουλίας.
    Η νέα απεργία πρέπει να έχει ως στόχο μια πιο αποφασιστική αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση, με αιχμή το κοινωνικοασφαλιστικό, τον προϋπολογισμό που περιγράφει την συντριβή του».
    Σημείωσε ότι «το κάλεσμα συναίνεσης που απευθύνει η κυβέρνηση δεν αφορά μόνο τα κόμματα τα οποία έχουν ψηφίσει το μνημόνιο και στηρίζουν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης.
    Απευθύνεται και στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που καλούνται στο όνομα των δήθεν εθνικών στόχων, της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της ψευδεπίγραφης σταθερότητας, να συναινέσουν σε παλιά και νέα μέτρα σφαγής των δικαιωμάτων τους»
Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου