ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2015


   Μαζική και μαχητική ήταν η πορεία των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοέμβρη.
   Η πορεία ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα από την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την μαζική συμμετοχή φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, εργατών, συνταξιούχων, γυναικών, συνδικάτων και σωματείων,  καταλήγοντας μπροστά από το αμερικανικό προξενείο.

   Εκεί συμβολικά οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ εκφράζοντας ταυτόχρονα με συνθήματα την οργή και την αγανάκτησή τους ενάντια στα βάρβαρα ιμπεριαλιστικά σχέδια που προωθούνται ανά τον πλανήτη αιματοκυλίοντας τους λαούς.
   Στην κορυφή της πορείας ήταν το πανό του ΣΦΕΑ, ακολούθησαν τα πανό και τα μπλοκ Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων, του ΜΑΣ, συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ.


  
3 σχόλια:

 1. 17 Νοέμβρη ίδρυση του ΚΚΕ
  Το Μέλλον της Ανθρωπότητας είναι ο Σοσιαλισμός
  Ας σκεφτούμε λίγο …
  Πριν λίγα χρόνια …
  Πόσο πιο ειρηνικά ήταν τα πράγματα …
  Πόσες κατακτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι …
  Κι αν ΔΕΝ ήταν το ΝΑΤΟ και οι ΕΠΑ, πόσο πιο καλύτερα θα είμασταν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ..τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής
  Δεν υπάρχει δικαίωμα του λάου που να μην βρήκε στο πρόσωπο και στην δράση του ΚΚΕ τον πιο αποφασιστικό υπερασπιστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνεχίστε στο δρόμο που μόνο εσείς ξέρετε και μόνο εσείς έχετε την δύναμη να τον περπατήσετε.Είστε η μοναδική μας ελπίδα.Οι τελευταίες μέρες είναι αρκετά όμορφες

  ΑπάντησηΔιαγραφή