ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Π.Α.ΜΕ 4/10/14

                                 
Μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη .«Παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος», έγραφε το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και «Η εξαθλίωση δεν μας ταιριάζει, ψηλά το κεφάλι, οργάνωση παντού», το πανό του Συνδικάτου επισιτισμού - τουρισμού».

  Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο 'Άγαλμα του Βενιζέλου. Μιλώντας ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γγ του Σωματείου εργαζομένων στην Κόκα-Κόλα, μετέφερε την εμπειρία του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων και δήλωσε παρών στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Νάτζμε, από τη γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

                                                           ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/10/14
Το ΠΑΜΕ από κοινού με τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές, στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας για τα ζητήματα της ανεργίας, της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 3 Οκτώβρη το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου).

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της ανεργίας και της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, που τη γεννά και την αναπαράγει, εξέφρασαν ταυτόχρονα την κατηγορηματική τους αντίθεση εναντίον του νέου συνδικαλιστικού νόμου, της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της νέας επίθεσης στο Ασφαλιστικό, που δρομολογούν η συγκυβέρνηση και η τρόικα. Παράλληλα μοίρασαν υλικό με τα αιτήματά τους, ενώ πολλοί ήταν οι άνεργοι που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 11 το πρωί. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανέργων που είχε πάει στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ προκειμένου όπως είπαν είτε να καταγραφούν στη λίστα ανεργίας, είτε να αναζητήσουν κάποια δουλειά, ενώ πολλοί ήταν επίσης αυτοί που τόνιζαν ότι ψάχνουν για δουλειά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά μάταια.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας του συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί στις 4 Οκτώβρη σε συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου