ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΚΑΣΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 24.10.14
Η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή κατά της συναγωνίστριας και πρόεδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφίας Καλαντίδου μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν.

Ενώ κατέπεσε όλο το κατηγορητήριο με το οποίο διώκονταν (άσκηση βίας, παρακώλυση λειτουργίας της επιχείρησης κ.λπ.) καταδικάστηκε με το πρωτοφανές σκεπτικό της «ηθικής αυτουργίας». 
Η δικαιοσύνη πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αξιώσεις της εργοδοσίας για μεροκάματα πείνας και εργαζόμενους ανοργάνωτους, τρομοκρατημένους και με σκυμμένο το κεφάλι χτυπάει απροκάλυπτα τους πρωτοπόρους αγωνιστές συνδικαλιστές για να προλάβει την οργανωμένη και μαζική απάντηση των εργαζομένων.
Αυταπατώνται αν πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σωπάσουν τη φωνή των ταξικών δυνάμεων και ότι θα βάλουν φραγμό στη ταξική συσπείρωση των εργαζομένων με απαίτηση να καρπωθούν τον πλούτο που παράγουν.
Ας διδαχθούν από την ιστορία.
Απάντηση θα πάρουν εργοδότες, πολιτικό τους προσωπικό και αστική δικαιοσύνη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη από εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών - σπουδαστών. Εκεί θα ακουστεί η δική μας φωνή! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!»

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου