ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

8 Μάρτη-Παγκόσμια ημέρα εργαζόμενης γυναίκας.Ύψωσε τη γροθιά – Σπάσε το φόβο – Πάλεψε για τις σύγχρονες ανάγκες σου. Δευτέρα, 8 Μάρτη, στις 18:30 στο Άγ. Βενιζέλου

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/

 

8 Μάρτη-Παγκόσμια ημέρα εργαζόμενης γυναίκας | Ύψωσε τη γροθιά – Σπάσε το φόβο – Πάλεψε για τις σύγχρονες ανάγκες σου

 

 

  Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο του Εμπορίου μας βομβαρδίζουν με μηνύματα αγάπης και σεβασμού με αφορμή την μέρα της γυναίκας. Στα πλαίσια της λεγόμενης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δίνουν μπλουζάκια με ωραία μηνύματα, δίνουν χρήματα από τα υπερκέρδη τους σε διάφορες ΜΚΟ, και επειδή από κάθε αφορμή μπορείς να κερδίσεις, προτείνουν εμπορεύματά τους ως τα κατάλληλα δώρα για μια γυναίκα μπροστά στην 8η Μάρτη…

  Τις υπόλοιπες 364 μέρες το χρόνο οι εργαζόμενες:

·       Καλούνται να σηκώνουν βάρη 20 κιλά και άνω, γιατί έτσι καταλαβαίνουν την ισότητα οι εργοδότες

·       Είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία δέσμιες των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των μισθών στα 300€ ή και παρακάτω, και αυτό προβάλλεται σαν λύση στο επιβαρυμένο πρόγραμμά τους, μεταξύ δουλειάς και σπιτιού

·       Στις αποθήκες, τα eshop, τα γραφεία  δουλεύουν με τηλεργασία μετατρέποντας το σπίτι σε χώρο εργασίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό στο σπίτι των παιδιών, τα εμπόδια στη μόρφωσή που βάζει η τηλεκπαίδευση, τις φτάνουν να έχουν επωμιστεί ένα σωρό ευθύνες από την έλλειψη κοινωνικών δομών και παροχών.

·       Πρέπει να αντέξουν να είναι εργαζόμενες, μανάδες, νοικοκυρές, ακόμα και δάσκαλοι ή γιατροί, μιας που κάθε ζήτημα περίθαλψης, ανατροφής παιδιών κλπ. είναι ατομικό πρόβλημα της οικογένειας, και όχι κοινωνικό ζήτημα γιατί… κοστίζουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

·       Δέχονται και στον κλάδο μας σε πολλές περιπτώσεις μορφές εκφοβισμού, ακόμα και κακοποίησης. Και αν για μια Ολυμπιονίκη, ή μια δημοφιλή ηθοποιό είναι τρομερά δύσκολο να βγει μπροστά, να κάνει το δύσκολο βήμα να καταγγείλει προϊσταμένους και ανωτέρους, πόσο πιο δύσκολο είναι για τις χιλιάδες εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα…

·       Με τους νέους νόμους που φέρνει η κυβέρνηση, θα πρέπει να δουλεύουν και αυτές από το πρωί μέχρι το βράδυ με την θέσπιση της 10ωρης εργασίας, να συνηθίσουν στο ξεχαρβαλωμένο πρόγραμμα εργασίας, της λογικής «δουλειά, όποτε, για όσο, και όπως θέλει ο εργοδότης»

·       Καλούνται να ξεχάσουν την Κυριακή, γιατί και αυτή είναι άλλη μια εργάσιμη μέρα.

 

Η μέρα της 8ης Μάρτη είναι αφιερωμένη στην φτωχή, την εργαζόμενη γυναίκα. Γιατί δεν ζουν την ίδια ζωή η ταμίας των σούπερ μάρκετ, η πωλήτρια στα εμπορικά ρούχων, με την μέτοχο της πολυεθνικής επιχείρησης. Τα βάσανα των γυναικών τα γεννά η ίδια μήτρα που γεννά και τα βάσανα όλων των εργαζόμενων, η αδικία του να παράγεις αμύθητο πλούτο, και εσύ να ζεις με μισθούς πείνας, με επιδόματα του ΟΑΕΔ, ή με το πρόγραμμα Συν-εργασία.

            Η ζωή που μας αξίζει δεν μπορεί να έχει διλήμματα μεταξύ του να δουλέψω ή να μεγαλώσω τα παιδιά μου, να ζω με την 4ωρη εργασία για να προλαβαίνω να μαγειρέψω. Το 2021 υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια και με όλα τα δικαιώματά τους εξασφαλισμένα, γυναίκες και άντρες.

 

Εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ, τις αποθήκες, τα εμπορικά καταστήματα,

Με αφορμή την γιορτή της εργαζόμενης γυναίκας, την 8η Μάρτη κάνε το αποφασιστικό βήμα, έλα να παλέψεις για τα δικαιώματά σου μέσα από το σωματείο σου.

Καμία εργαζόμενη μόνη της! Όλες στο σωματείο για να διεκδικήσουμε:

 

-Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία συμβουλευτικών κέντρων, ξενώνων για την πρόληψη και την προστασία των γυναικών από τη βία με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία. Καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

-Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

-Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους κι όλες, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

-Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

-Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του βασικού μισθού. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

-Γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό.

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, προστασίας του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας. Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με πύκνωση των δρομολογίων.

-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις “ελαστικές” εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής αργίας! Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Οι εργαζόμενοι γονείς που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας να δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού.

-Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού.

-Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Να ανοίξουν οι σχολές για το εαρινό εξάμηνο.

 

 

Σε καλούμε να έρθεις μαζί μας, στην κινητοποίηση που οργανώνουμε μαζί με σωματεία, φορείς, συλλόγους γυναικών,

Την Δευτέρα, 8 Μάρτη, στις 18:30 στο Άγ. Βενιζέλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου