--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΜΕ:Στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμφώνησε στη νέα Εθνική Γενική ΣΣΕ

Αυτοί που τάχα κόπτονται και φωνάζουν για τη δημοκρατία στα συνδικάτα και κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τις δημοκρατικές διαδικασίες, αποδεικνύουν ξανά στην πράξη το σεβασμό τους σε αυτές. Για μια ακόμα φορά μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο, χθες αργά το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι το προεδρείο της ΓΣΕΕ προχώρησε σε συμφωνία με τις εργοδοτικές ενώσεις.
Η συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ βάζει στον πάγο και
τορπιλίζει τις διεκδικήσεις στους κλάδους αλλά και συνολικά τους αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Έτρεξε σαν τον λαγό προκειμένου να προλάβει ακόμα και τη στημένη διαβούλευση για τα μεροκάματα που με βάση το νόμο, ξεκινάει τον Φλεβάρη.
Το κείμενο της νέας συμφωνίας είναι η επέκταση της ΕΓΣΣΕ του 2018 η οποία πατάει πάνω στους μνημονιακούς νόμους και τις αξιολογήσεις με όρους συμμόρφωσης στη βάση της ατζέντας του ΣΕΒ και των υπολοίπων εργοδοτικών ενώσεων. Η συγκεκριμένη μεθόδευση αποτελεί την πάγια πρακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας το ρόλο της απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ως σημαία και κρυβόταν πίσω από την απόφαση του δικαστηρίου που την διόρισε, αναφέροντας πως δεν της δίνεται καμία επιπλέον δικαιοδοσία πέρα από την πραγματοποίηση του συνεδρίου. Η επίκληση της δικαστικής απόφασης ήταν τάχα ο λόγος που δε μπορούσε να συζητήσει και να πάρει απόφαση για απεργία τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, μπροστά στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας.
Όμως για ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους όπως η συζήτηση για την ΕΓΣΣΕ, προχώρησε σε νέα συμφωνία όχι απλά χωρίς σύγκληση των οργάνων της και χωρίς ενημέρωση αλλά μονομερώς και σε πλήρη μυστικότητα.
Αποτελεί τον πιο έμπιστο συνεργάτη των αφεντικών και της κυβέρνησης, με θέσεις και πρακτικές που αποτελούν βούτυρο στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς σχεδιασμούς. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξεχάσει τις προτάσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ που αναρωτιόταν "ποιος εργοδότης θα δώσει σήμερα 751 ευρώ" ή τις τοποθετήσεις πως "η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της".
Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στην ΕΓΣΕΕ που συμφώνησε εκ νέου χθες, περιλαμβάνεται η σύσταση Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης, δηλαδή η προώθηση μιας μορφής της ιδιωτικής ασφάλισης που διακαώς επιδιώκει ο ΣΕΒ, παραμονές του νέου αντιασφαλιστικού νόμου που θα φέρει μέσα στο Γενάρη η κυβέρνηση.
Αυτή η απαξιωμένη ηγεσία των ελαχίστων εργατοπατέρων που αποτελούν "θέαμα" και προκαλούν γέλιο σε κάθε απεργιακή συγκέντρωση, δεν έχει κανένα δικαίωμα για να ορίζει τις τύχες των εργαζομένων. Έχει θρονιαστεί στο σβέρκο της εργατικής τάξης μέσα από νοθείες και με καθοριστική τη συμβολή και την άμεση βοήθεια της εργοδοσίας. Αυτή η ηγεσία έχει ζητήσει εγγυήσεις από τη νέα κυβέρνηση προκειμένου να διατηρήσει τη συνδικαλιστική της επιβίωση ώστε να έχει πιο αναβαθμισμένο ρόλο ως κοινωνικός εταίρος στους στόχους της ανταγωνιστικότητας.
Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει ήδη πάρει ισχυρά ανταλλάγματα από την κυβέρνηση ώστε όχι μόνο να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια μπροστά στην επίθεση που εξαπολύεται αλλά να γίνεται και πιόνι στο άρμα της ανάπτυξης που τσακίζει εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το σύνθημα εκατοντάδων εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και των χιλιάδων εργαζόμενων που ακούστηκε στα συνέδρια της ΓΣΕΕ για "συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών", θα ακουστεί ξανά όσες κολλεγιές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κάνουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι τους αποκάλεσαν συνδικαλιστική μαφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου