ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Η εταιρεία «Jumbo» ανακοίνωσε τη λειτουργία καταστημάτων της όλες τις Κυριακές το χρόνο!




Η εργοδοσία συνεχίζει το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας! 
        Να σημάνει συναγερμός παντού!

 Μετά τη ρύθμιση για τις «τουριστικές περιοχές» και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, οι εργοδότες του κλάδου προχωρούν σε ένα βήμα ακόμα στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας. Η εταιρεία «Jumbo» ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων της σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές το χρόνο!
            Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εργοδότης αποφασίζει να παίξει
το ρόλο του «λαγού» για τους εργοδότες του υπόλοιπου κλάδου, να μπει μπροστά στο ξήλωμα μιας εργατικής κατάκτησης, ώστε να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Τελευταίο παράδειγμα ήταν η περίπτωση των Praktiker που αποφάσισαν τη λειτουργία των καταστημάτων στις 2 του Γενάρη, ανοίγοντας το δρόμο στην παραπέρα κατάργηση αυτής της ημέρας ως αργία. Τη σκυτάλη παίρνουν τα Jumbo, παίρνοντας «πάνω τους» τη συνέχιση του χτυπήματος στην αργία της Κυριακής.
             Όπως φαίνεται οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου όταν έρχεται η ώρα να προασπίσουν τα συμφέροντά τους έναντι των εργαζομένων του κλάδου είναι ενωμένοι μεταξύ τους. Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε τη δική μας ενότητα σαν εργαζόμενοι!
 Για την εργοδοσία οι Κυριακές δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση, η επίθεση συνεχίζεται. Τους το ξεκαθαρίζουμε πως και για τους εργαζόμενους οι Κυριακές δεν είναι «περασμένα ξεχασμένα»! Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους για τις Κυριακές, τις συλλογικές συμβάσεις, τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν!
·         Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση των JUMBO
·         Να κατοχυρωθεί η Κυριακή ως αργία για τους εργαζόμενους. Καμία Κυριακή τα καταστήματα ανοιχτά
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, το εργατικό κίνημα να καταδικάσει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις για το ξήλωμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου