ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ


Το άνοιγμα των καταστημάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης τις 2 Κυριακές της ΔΕΘ, 11 και 18 Σεπτέμβρη, και η στήριξη ως προς αυτό από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα το να έχουν δουλειά οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, είναι εμπαιγμός. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς στην ανεργία και στις μεγάλες εταιρείες θα αυξήσει την ένταση της εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά θα πρέπει να πληρούν τις εξής ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
α. να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,
β. να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)
γ. να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops−in−a−shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα ("outlet"), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.
Επομένως, κανένα από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν νομιμοποιείται να ανοίξει.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας και κάθε αρμόδιου φορέα, ως προς την τήρηση της νομοθεσίας.
Διεκδικούμε:
* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας για όλα τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα
* Κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων, βασικός μισθός στα 751ευρώ
* Επαναφορά επιδομάτων και συντάξεων
* Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ 
το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 6μμ, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου