-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑΣυνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Φλεβάρη, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του Εμπορίου καθώς και σωματεία αυτοαπασχολούμενων, με τον υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, καταθέτοντας το αίτημά τους που είναι Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, δηλαδή νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Σύμφωνα με τα σωματεία, ο υπουργός τους διεμήνυσε ότι θα εισηγηθεί στην Βουλή το άνοιγμα των καταστημάτων 5 Κυριακές τον χρόνο αντί για 7 που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη συγκυβέρνηση, επικαλούμενος ότι με αυτή την πρόταση συμφωνούν και εργοδοτικοί φορείς του εμπορίου, όπως η ΕΣΕΕ.
Παράλληλα ο υπουργός έκανε λόγο για τις «τουριστικές περιοχές» και «τις τοπικές κοινωνίες» σε σχέση με το μέτρο. Ουσιαστικά δηλαδή ο υπουργός προανήγγειλε ότι και για το μέτρο αυτό η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα κινηθεί στα ίδια αντιλαϊκά χνάρια με αυτά της προηγούμενης συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι ξεκαθάρισαν ότι δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από το πάγιο αίτημά τους που είναι Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο τον χρόνο, δηλαδή νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης ανέφεραν:

Προς τον Υπουργό
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κο. Σταθάκη Γεώργιο

Κύριε Υπουργέ
Τα κάτωθι κλαδικά σωματεία και επιχειρησιακά σωματεία εμποροϋπαλλήλων, όπως και σωματεία αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο σας καταθέτουμε υπόμνημα με τη θέση μας για την Κυριακάτικη αργία.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας σε συνδυασμό με την εκ περιτροπής εργασία, τον ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας, το σπαστό ωράριο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση  οδήγησε εκατοντάδες εργαζόμενους σε εξαθλίωση με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή τους ζωή, στην προσωπική τους ζωή στο δικαίωμα να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας, για τα παιδιά μας, για την ξεκούραση μας, για τη στοιχειώδη αναπαραγωγή της εργατικής μας δύναμης.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δε αύξησε το εισόδημα των εμποροϋπαλλήλων, εκατοντάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες ρεπό, δεν δημιούργησε θέσεις εργασίας αντίθετα ο κλάδος του εμπορίου είναι ο δεύτερος κλάδος μετά τις κατασκευές, σε απώλειες θέσεων εργασίας, δεν τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ και δεν εξυπηρετεί τους ¨καταναλωτές¨  που είμαστε εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι υποαπασχολούμενοι, άνεργοι,  οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έφερε και τις ¨Λευκές νύχτες¨ που διοργανώνουν Δήμοι ανά περιοχές σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Εμπορικούς συλλόγους υποχρεώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.
Οι μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι τα πολυκαταστήματα, που ανοίγουν και λειτουργούν, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η Ε.Ε. κατοχυρώνει και υπερασπίζεται, και υλοποιεί  με ταχύτατους ρυθμούς η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων.
Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των κάτωθι σωματείων που είναι κατάργηση του νόμου λειτουργίας των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, δηλ. νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Η Κυριακή ανήκει σε εμάς και τις οικογένειες μας.

                                                                           ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΕ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠ/ΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤΑΣ/ΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧ/ΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡ/ΩΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΕΠΑΓ/ΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΒΣΑ(ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ) , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και πέριξ ¨Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ¨, ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡ/ΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ¨Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ¨ , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΡΑΠΤΩΝ-ΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔ/ΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΒΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΒΕ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΒΕ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΒΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΒΕ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΕΒΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠ/Α ΕΚΔΟΤΩΝ-ΒΙΒΛ/ΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ (Σ.Β.Α.Π.) , ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΒΕ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

2 σχόλια:

 1. Το Νέο ήθος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
  ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά: «θα καταργήσουμε το νόμο της ΝΔ για τις Κυριακές.»
  ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά ο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη : «μόνο 5 Κυριακές»
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το Μνημόνιο Συμφωνία
  Η τρόικα θεσμοί
  Να πω και εγώ ένα ανέκδοτο : ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση Αριστεράς.
  Αντωνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή