--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Τρομοκράτηση και απολύσεις εργαζομένων στην επιχείρηση "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.".
Συνεχίζεται σταθερά η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων στην επιχείρηση "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ", από την εργοδοσία της.
Σε μια περίοδο που η επιχείρηση μετράει 1.000 καταστήματα, ανάπτυξη σε άλλες χώρες, κερδοφορία με εκατοντάδες απολύσεις, την ίδια περίοδο μειώνει μισθούς, καταργεί επιδόματα, χτυπάει δικαιώματα και ασκεί πιέσεις στο σύνολο των εργαζόμενων σε αυτή, με τρομοκρατία και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Στο πλαίσιο αυτό απολύθηκε εργαζόμενη στο κατάστημα «Μαρινόπουλος» του Πανοράματος στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, δραστήριο μέλος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζόμενων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ – Μαρινόπου­λος – DIA» και της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.
Την επόμενη κιόλας μέρα και δέκα ημέρες μετά από την πανελλαδική απεργία στις 27.12.2014, απολύθηκε και ένας εργαζόμενος από το κατάστημα Καρφούρ στην Ευκαρπία, σε απάντηση της συμμετοχής του σε αυτή.
Οι εργαζόμενοι μαζί με τα Σωματεία τους, έχουν καταγγείλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Η συζήτηση της εργατικής διαφοράς όμως κλείστηκε για τον Φεβρουάριο του 2015(!), γεγονός που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στους εργαζόμενους, καθώς το περιθώριο τους για προσφυγή στα δικαστήρια είναι τρεις μήνες.
Να σημειώσουμε ότι οι αντιπρόσωποι της επιχείρησης αρνούνται, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, ακόμα και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του παραρτήματος του Σωματείου της Θεσσαλονίκης, που ζητούν συνάντηση ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων για την καταβολή των επιδομάτων που έχουν κοπεί, την εντατικοποίηση της εργασίας και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·        Την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων στα καταστήματα της επιχείρησης "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ".
·        Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων.
·        Την επίσπευση των τριμερών συναντήσεων εργαζόμενων – εργοδοτών – ΣΕΠΕ, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που υπάρχουν χρονικές προθεσμίες.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου