ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

14/12/14 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ





ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Όλοι οι εμποροϋπάλληλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Δεκεμβρίου
Συγκέντρωση στο ΚΑΡΦΟΥΡ Ευκαρπίας 10:00πμ


Συναδέλφισσα- συνάδελφε
Με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση υπερασπιζόμαστε την ΚΥΡΙΑΚΗ- αργία,  σαν τη μοναδική, σταθερή μέρα ανάπαυσης,  με αναντικατάστατη αξία:
για την ξεκούραση του κάθε εργαζόμενου,  την  οικογενειακή –κοινωνική  του ζωή, 
τον ελεύθερο χρόνο του.
       Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών και στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.           Όχι μόνο θέσεις εργασίας δεν θα ‘χουμε, αλλά αύξηση της ανεργίας,  με το κλείσιμο μικρών καταστημάτων.       Όσες θέσεις εργασίας δημιουργήσουν τα εμπορικά μονοπώλια θα ‘ναι  με 200 ευρώ μισθό, χωρίς δικαιώματα.
       Η νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους αφού χτυπάει την περίθαλψη, την πρόνοια, τις συντάξεις (ανεβάζει ξανά τα όρια, καταργεί θετικές ρυθμίσεις για βαρέα, για παιδί), τα επιδόματα (μητρότητας, αναπηρίας, στέγης, ανεργίας).   Με πρόσχημα την κρίση, μειώνουν στο ελάχιστο τις παροχές υγείας-πρόνοιας μας σπρώχνουν στην ιδιωτική ασφάλιση για τα κέρδη των εταιριών. Μειώνουν μισθούς και ασφάλιση αφού τις θεωρούν κόστος, ενώ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας απαλλάσσουν επιχειρήσεις  από το κόστος  ασφαλιστικών εισφορών.
Αποτέλεσμα: χιλιάδες συνάδελφοι μένουν άνεργοι, χιλιάδες είναι απλήρωτοι για πάνω από δύο μήνες, οι μισθοί μας έπεσαν στα τάρταρα, οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν, οι συνθήκες εργασίας χειροτέρεψαν, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς ζει και βασιλεύει.  Τα προϊόντα έγιναν ακριβότερα, οι αυξήσεις ακόμη και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης συνεχίζονται, η ποιότητα των προϊόντων υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις βιοτικό επίπεδο του λαού. 
Αντίθετα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μονοπώλια, πολυεθνικές, μεγαλέμπορους, η κρίση δεν επηρέασε (ή καλύτερα συνέβαλε) στην ανάπτυξή τους, ανοίγουν νέα καταστήματα, αγοράζουν μικρότερες επιχειρήσεις, επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, αγοράζουν εμπορεύματα, συσσωρεύουν κέρδη.
Παράλληλα η εργοδοτική τρομοκρατία φουντώνει στους χώρους δουλειάς, με απειλές και απολύσεις, για να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου». Έτσι εξηγούνται και οι πρόσφατες απολύσεις του κολοσσού ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ  στη πόλη μας, τις οποίες καταγγείλαμε ως παράνομες και καταχρηστικές και απαιτούμε την ανάκλησή τους.  
Συναδέλφισσα-συνάδελφε
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία, η  φτώχεια,  η μόνιμη ανασφάλεια.
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι  η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, ο μισθός των 220 ευρώ, η δουλειά την Κυριακή, η απλήρωτη εργασία, οι μειωμένες έως ανύπαρκτες παροχές υγείας, οι όλο και περισσότερες προϋποθέσεις  για μια σύνταξη πείνας στα βαθιά  μας γεράματα.
όλα τα αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται, στο όνομα της αντιμετώπισης της  κρίσης  και στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται  η συγκυβέρνηση,  η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ., το Δ.Ν.Τ..
           Όλοι όμως  γνωρίζουμε  ότι  τα  επώδυνα  μέτρα ήταν από χρόνια επεξεργασμένα σχέδια των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών ομίλων, των μονοπωλίων του κλάδου.
Στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας  και της ενιαίας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθήθηκαν και εφαρμόστηκαν, εδώ και χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, πριν την κρίση, πριν τα μνημόνια, με μοναδικό στόχο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
           Είναι γνωστή η στάση που κρατούν χρόνια τώρα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ  που έχουν την πλειοψηφία και στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ι.Υ.Ε. και στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΘ :         με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  στήριξαν την μερική απασχόληση σαν «φάρμακο» για την ανεργία,        συμφώνησαν σε μειώσεις μισθών  με την υπογραφή κατάπτυστων συμβάσεων τις εποχές της ανάπτυξης  1 ευρώ αύξηση,       προώθησαν  τη συναίνεση, τους «διαλόγους», τη ταξική συνεργασία, με αποτέλεσμα να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό  κίνημα, να διαφθείρουν συνειδήσεις, να θυσιάσουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με το αίμα της εργατικής τάξης. Άλλωστε  πριν λίγες μέρες οι ίδιες παρατάξεις, στο δήμο Θεσσαλονίκης ψήφισαν τη λειτουργία υπαίθριας αγοράς την Κυριακή, συμβάλλοντας από την πλευρά τους  στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
         Γνωρίζουμε στη πράξη  ότι η αδιαφορία, η ανοχή, ο φόβος , οι αυταπάτες, όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν μας βοήθησαν ατομικά, παρά συνέβαλαν στη κατάργηση ζωτικών εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Γι’ αυτό
Συναδέλφισσα-συνάδελφε  μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου.  
Είναι η ώρα να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας,
με οργανωμένο αγώνα  να βάλουμε φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα,
με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, με τη δραστήρια συμμετοχή μας, με την απεργιακή μας συγκέντρωση την ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/14 στις 10:00 πμ
στο ΚΑΡΦΟΥΡ  Ευκαρπίας  να διεκδικήσουμε :  
Κυριακή  υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους με 920 ευρώ βασικό μισθό.
Ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων από το ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ.           
                    

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΚΑΡΦΟΥΡ Ευκαρπίας
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ώρα 10πμ.

   Συνάδελφοι, στηρίξτε τον αγώνα σας, στηρίξτε  τους συναδέλφους  ενάντια στις παράνομες και τρομοκρατικές απολύσεις που έκανε και θα κάνει η επιχείρηση.
Την ΚΥΡΙΑΚΗ κανείς στη δουλειά όλοι στην απεργία.
      Η εταιρία μέσω των εντεταλμένων της προχώρησε στις απολύσεις για να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης, κάθε φωνή αμφισβήτησης.  Να απομονώσουμε και να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να μας διασπάσουν και να κοιτάζει ο καθένας τον εαυτό του πιστεύοντας τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
     Το ξέρουμε πολύ καλά πως μόνος του κανένας δεν θα τα καταφέρει. Στηρίζοντας τους  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ στηρίζουμε τον εαυτό μας. Στέλνουμε μήνυμα στην εταιρία πώς είμαστε ενωμένοι και δεν θα επιτρέψουμε το άδικο να περάσει, γιατί αύριο μπορεί να είμαι εγώ στη θέση του απολυμένου.
     Τα πράγματα δεν έγιναν και δεν θα γίνουν ποτέ καλύτερα με σκυμμένο το κεφάλι. Τη θέση εργασίας δεν θα την εξασφαλίσουμε με την υποταγή μας. Το συμβιβασμό, το φόβο,  την ανοχή  και την υποταγή, τα δοκιμάσαμε, αυτά μας έφεραν εδώ.
     Άλλωστε η επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που εργαζόμαστε, αυτή τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Προχώρησε σε εξαγορά των Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης στη Β. Ελλάδα, Λάρισα στη Θεσσαλία, Αριάδνη στην Κρήτη  και στη Βουλγαρία. Είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ και απασχολεί 18.000 εργαζομένους πανελλαδικά. Είναι ένα από τα μονοπώλια στο σοβαρό τομέα του φαρμάκου. Δεν τις έλειψαν τα κεφάλαια για επενδύσεις, αντίθετα ακολούθησε επιθετική πολιτική για να διατηρήσει τα κέρδη και τα  μερίδια της στην αγορά στον ανταγωνισμό της με τις άλλες μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τσάκισε τα δικαιώματα μας, έριξε τους μισθούς μας, εντατικοποίησε την εργασία μας.
Συνάδελφοι το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι  η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, ο μισθός των 220 ευρώ, η δουλειά την Κυριακή, η απλήρωτη εργασία, οι μειωμένες έως ανύπαρκτες παροχές υγείας, οι όλο και δυσκολότερες  προϋποθέσεις  για μια σύνταξη πείνας στα βαθιά  μας γεράματα.
Τώρα, να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, για τα δικά μας συμφέροντα, που δεν συμβιβάζονται στα ΨΙΧΟΥΛΑ κοροϊδίας μέσω εκπτωτικής κάρτας και χαυχεδοδιαγωνισμού.
Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην περάσει το άδικο και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας στην εργασία.
Τώρα να απαιτήσουμε υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στα επίπεδα του 2009 με επιστροφή των επιδομάτων.
Τώρα να διεκδικήσουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ υποχρεωτική αργία για όλο τον κλάδο.

                                                                                                                   Το Δ/Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου