ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη Lidl




Συνάδελφοι στα καταστήματα της Lidl,

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης στηρίζει τον αγώνα σας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία στα δικαιώματά σας.
            Όπως σε κάθε επιχείρηση, έτσι και στη Lidl, από τη μια τα κέρδη και οι τζίροι μεγαλώνουν, νέα καταστήματα ξεφυτρώνουν, εκατομμύρια ευρώ πέφτουν για επενδύσεις, ενώ την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε από το ξημέρωμα μέχρι το βράδυ, με ρυθμούς εξαντλητικούς, με τον προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι μας.
Βλέπουμε τους μισθούς μας να μειώνονται, να πετσοκόβονται δικαιώματα κατακτημένα εδώ και δεκαετίες.
            Αυτή είναι η ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ανάπτυξη επιθυμούν και οι εργοδότες, χτισμένη πάνω στα συντρίμια των δικαιωμάτων μας. Άλλωστε η επίθεση στις ΣΣΕ, οι απολύσεις, η τρομοκρατία, η επίθεση στα συνδικάτα, αποτελούν τον κορμό του «αναπτυξιακού» νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή.
            Για αυτό το λόγο και προωθούνται οι διασπαστικές λογικές που χωρίζουν τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, σε ορισμένου και αορίστου χρόνου, σε μόνιμους και εργολαβικούς.
            Κόντρα στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ορθώσουν τείχος, να προβάλουν το αίτημα για αξιοπρεπή δουλειά και δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από σωματεία ταξικά.
            Καλούμε κάθε συνάδελφο στη Lidl να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση του αγώνα του, για επιχειρησιακή σύμβαση με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση καθολικής και για όλα τα προστατευόμενα μέλη δημόσιας ασφάλισης, για κατοχύρωση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
            Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον κλάδο του Εμπορίου να δείξει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των συναδέλφων μας στη Lidl.

            ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ , αυτός είναι ο δρόμος για να εξασφαλίσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου