ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΑΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ


Φώτο από τις κινητοποιήσεις για την καθιέρωση της αργίας του Αγ. Πνεύματος.
   Με βάση προγενέστερη απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η εορτή του Αγίου Πνεύματος ορίστηκε ως αργία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (όρια του πρώην νομού Θεσσαλονίκης),
η οποία δεν έχει ανακληθεί, ύστερα από διαβεβαίωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Επομένως τα καταστήματα στο νομό Θεσσαλονίκης υποχρεούνται να είναι κλειστά.
   Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση. Να κάνουμε δική μας υπόθεση το δικαίωμα στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα τους χαρίσουμε καμία Αργία.
   Καταγγέλλουμε την στάση πολλών μεγαλοεργοδοτών του κλάδου που δεν απαντάνε στο αν θα ανοίξουν ή όχι, βάζουν το ζήτημα του ανταγωνισμού (και αν ανοίξει ο διπλανός;) και θέλουν οι εργαζόμενοι να μην αντιδράνε σε οποιαδήποτε καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Η απόφαση της Νομαρχίας, εκείνη την περίοδο, το 2002, πάρθηκε κάτω από την αποφασιστική πίεση του σωματείου.
   Αυτό αποδεικνύει ότι μπορούν οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο να επιβάλουν τις δικές τους ανάγκες. Μπροστά μας έχουμε και τις 30 Κυριακές. Η κατάργηση της Αργίας του Αγ. Πνεύματος δεν είναι κάτι μεμονωμένο. Συμπληρώνει την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, τις Λευκές Νύχτες, έρχεται να προστεθεί στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο των μονοπωλίων του κλάδου.
   Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να προβεί στους αρμόδιους ελέγχους για την ημέρα του Αγ. Πνεύματος.
   Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο, για να σπάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να πάψει η αναμονή και η ανάθεση. Να δυναμώσουμε την πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος για να ανατρέψουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και να ζήσουμε όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φώτο από τις κινητοποιήσεις για την καθιέρωση της αργίας του Αγ. Πνεύματος.


Φώτο από τις κινητοποιήσεις για την καθιέρωση της αργίας του Αγ. Πνεύματος.

1 σχόλιο:

  1. Ούτε ανακλήθηκε ούτε καταργήθηκε η αργία!!!
    Η μέρα του Αγ. Πνεύματος είναι υποχρεωτική ΑΡΓΙΑ για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων στον Ν. Θεσσαλονίκη.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή