-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 2η ΜΕΡΑ

   Με την πραγματοποίηση της Διεθνούς Συνάντησης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, το Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.
    Οι εργασίες τις Συνάντησης πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι.
    Στη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ΠΣΟ-WFTU, της Συνομοσπονδίας της Σερβίας SLOGA, της Συνομοσπονδίας της ΠΓΔΜ KSOM, της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας ΠΕΟ, της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Unione Sindacale di Base (USB) από την Ιταλία, της Ομοσπονδίας Workers Union Coalition από την Παλαιστίνη, το Συνδικάτο Εκπαιδευτικών KTOEOS από την Κύπρο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας GFTU, η Ομοσπονδία Τροφίμων Αιγύπτου GTUAFILW, η Ομοσπονδία Μεταφορών Τουρκίας Nakliyat - Is, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τουρκίας - TOLEYIS και η Ομοσπονδία Μετάλλου Τουρκίας Birlesik Metal Is.
   Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ χαιρέτησαν με μηνύματα τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Βοσνία, από την Κύπρο, την Παλαιστίνη, το Ιράκ καθώς και ομάδα συνδικαλιστών από τις ΗΠΑ.
    Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη τα συνδικάτα, παράλληλα με τον αγώνα για τον μισθό, την κοινωνική ασφάλιση, την δωρεάν υγεία και παιδεία, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.
Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τον ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές κυβερνήσεις σε κάθε χώρα, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους.
    Και τονίσθηκε ότι ο αγώνας τους θα γίνεται αποτελεσματικός στο βαθμό που συνδέει την υπεράσπιση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, την πάλη για να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί με την πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που αποδεδειγμένα γεννάει και θρέφει την φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και την προσφυγιά.
    Εισηγητικά ο Γ. Πέρρος, εκ μέρους της εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρότεινε να δοθεί συνέχεια στη κοινή δράση των συνδικάτων το επόμενο διάστημα μέσα από: Έκδοση κοινής ανακοίνωσης των συμμετεχόντων στη συνάντηση. Πανευρωπαϊκή συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ημέρα δράσης των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Κούβας, του Ιράκ, της Λιβύης.  Καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες - μετανάστες που να περιλαμβάνει (κοινή αφίσα, κοινή ανακοίνωση, εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες). Κοινό συντονισμό απέναντι σην επιθετικότητα των εργοδοτών.
    Οι δράσεις αυτές θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, αφού συζητηθούν από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που συμμετείχαν στη Συνάντηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου