ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ

    Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των ξένων αντιπροσωπειών στη Διεθνή Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών.
   Ο Χατέμ Αλ Τζαγκάσι από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας GFTU, ανέφερε ότι η «εργατική τάξη της Συρίας, οργανωμένη παλεύει ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνει εξαιτίας του ανταγωνισμού των μονοπωλίων», ενώ σε δήλωσή του τόνισε ότι «η σπουδαιότητα της αλληλεγγύης προέρχεται από το γεγονός ότι εξυπηρετεί στο να μπορούμε να πετύχουμε πιο εύκολα το στόχο μας για το κοινό καλό των εργαζομένων όλου του κόσμου». (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
   Ο Δημήτρης Χριστοδούλου, Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, σημείωσε ότι «η ΠΕΟ, σε συνεργασία με τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα μέλη της ΠΣΟ, συνεχίζει τον κοινό αγώνα για την επανένωση της Κύπρου». (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
    Ο Ζεκί Ολκούν από την Ομοσπονδία Μεταφορών Τουρκίας Nakliyat - Is, τόνισε ότι «ο ιμπεριαλισμός είναι ο εχθρός όλων των λαών του κόσμου». (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
   Ο Μαριάν Ριτέσκι σε δήλωσή του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από την μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του Σαββάτου.  (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
  Η Νουράν Γκιουλένς από την Ομοσπονδία Μετάλλου Τουρκίας Birlesik Metal Is, τόνισε ότι «η αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι ζωτικής σημασίας για την εργατική τάξη». (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
    Ο Σαμί Μοχάμεντ Ραζίκ από την Ομοσπονδία Τροφίμων της Αιγύπτου GTUAFILW, ανέφερε ότι το σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» επιβεβαιώνει την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης όλου του κόσμου. (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
   Ο Φεντερίκο Φορνασάρι από τη Συνδικαλιστική Οργάνωση Unione Sindacale di Base (USB) από την Ιταλία, σημείωσε ότι «οι μορφές της εκμετάλλευσης αλλάζουν, αλλά αυτό που παραμένει ίδιο είναι η λύση που μπορεί βρει ο καπιταλισμός για να βγει από την κρίση του, ο πόλεμος». (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
   Ο Μοχάμεντ Γιάγια, από την Ομοσπονδία Workers Union Coalition από την Παλαιστίνη, αναφέρθηκε στη βάρβαρη κατοχή της Παλαιστίνης, στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας που αναγκάζει το λαό του να μεταναστεύει σε άλλες χώρες. (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
    Ο Ταχίρ Κοκσεμπέλ, από το Συνδικάτο Εκπαιδευτικών KTOEOS από την Κύπρο, αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εργολαβίες, την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών που προωθούνται κατ' απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων. (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
    Ο Φαχρί Κάγια από το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τουρκίας - TOLEYIS, αναφέρθηκε στον προσανατολισμό της δράσης του Συνδικάτου το οποίο όπως είπε, «καλεί την εργατική τάξη σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό στις χώρες τους και παγκόσμια». (Δείτε απόσπασμα της ομιλίας ΕΔΩ)
    Ο Ζέλικο Βεσελίνοβιτς πρόεδρος της Συνομοσπονδίας της Σερβίας SLOGA, αναφέρθηκε στις διαδικασίες ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που προωθεί η κυβέρνηση και κατήγγειλε το ρόλο των συνδικάτων που παίρνουν θέση στο πλευρό της, ενώ σε δήλωσή του σημείωσε ότι η κινητοποίηση του Σαββάτου ήταν η πιο όμορφη στιγμή της ζωής του. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου