ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ «ΕΡΓΑΣΙΑΣ»


    Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που γινόταν η τριμερής συνάντηση, αλλά και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης».
    Στο πλευρό των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.
 Είχε προηγηθεί μαζική συγκέντρωση στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
    Στην τριμερή συνάντηση η εργοδοσία δεν εμφανίστηκε, αλλά μέσω δικηγόρου επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς: Ότι από την ερχόμενη βδομάδα θα πληρώσει. Χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση. Από την πλευρά του το υπουργείο δεν πήρε θέση και απλά κάλεσε τον εργοδότη την επόμενη Παρασκευή να καταθέσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.
    Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις καθώς δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς του εργοδότη για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Δίνουν επόμενο αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή στον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
   Παράλληλα τη Δευτέρα 9 Μάη στις 11 π.μ. θα βρεθούν στην κεντρική Επιθεώρηση Εργασίας στη Θεσσαλονίκη.
    Το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο στην ανακοίνωσή του τονίζει:
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις -αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης, ανάκληση από την πλευρά της εταιρείας της απόφασης αυτής- εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας και άλλες μορφές. Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας, αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.
Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας, σήμερα μας χρωστάει τέσσερις μήνες και το δώρο Πάσχα. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πλήρωσε το επίδομα αδείας του 2015 και το μισθό Δεκέμβρη του 2015, τώρα μας οφείλει Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη και το δώρο του Πάσχα. Τα καταστήματα παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν.
Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από δύο περίπου χρόνια επί "Αρβανιτίδη".
Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της, να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα».
Οι εργαζόμενοι απαιτούν:
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
- Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
- Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.








Αλληλεγγύη από τα σωματεία εμπορίου της Αθηνάς


Αλληλεγγύη από τα σωματεία εμπορίου της Αθηνάς

3 σχόλια:

  1. Ήμουνα Αθηνά την Παρασκευή, για δουλειά, και είδα την συγκέντρωση σας, ένιωσα ντροπή γιατί εγώ δούλευα.
    Μεγάλη η συγκέντρωση σας και με συνθήματα που εμένα με ταρακούνησαν.
    «Τέρμα πια οι αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» αυτό το σύνθημα σας με έκανε να σκεφτώ και νομίζω πως αποφάσισα, έστω και αργά.
    Σήμερα, μάλλον θα κατέβω και θα έρθω στο δικό σας πανό.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μόνο που παραβρέθηκε ηταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή πρωτοχρονιά.
    Οι εργαζόμενοι,τώρα το Μάη,πληρώθηκαν τον Δεκέμβρη .
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή