ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ» Β. ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ


Εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, διεξάγονται από σήμερα και έως την Τρίτη 31 Μάη.
Συγκεκριμένα σήμερα οι κάλπες στήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 12.30 μ.μ έως τις 8.30 μ.μ. Αύριο Δευτέρα και την Τρίτη,την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 (ώρες 11.30-19.30) σε χώρο δίπλα στο Εμπορικό Κέντρο "Μακεδονία" και στην Καβάλα, καθώς και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 (ώρες 11.30-19.30)   η ψηφοφορία θα συνεχιστεί στο ίδιο μέρος, από τις 11.30 π.μ. έως τις 7.30 μ.μ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η προσωρινή διοίκηση του σωματείου καλεί τους εργαζόμενους στον Όμιλο «Μαρινόπουλου» να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο «που συγκρότησαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες από την Βόρεια Ελλάδα και να παλέψουμε για Διοικητικό Συμβούλιο που θα οργανώσει την αντίσταση των εργαζόμενων, για σωματείο που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, εθνικότητα».
Υπογραμμίζει επίσης: «Η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, η λογική του "τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει" είναι η θεωρία των εργοδοτών για να την πιστεύουν οι εργαζόμενοι και να μην παλεύουν για το δίκιο τους. Είναι ραγιαδισμός και εμείς δεν τον αποδεχόμαστε. Εμείς εμπνεόμαστε από το δικό μας σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους δικούς μας αγώνες των τελευταίων χρόνων: "Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά"».
Τώρα πια οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και έχουν την πείρα να κρίνουν και να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος συμβιβάζεται μπροστά στην εργοδοσία και διαπραγματεύεται μαζί της σε βάρος των εργαζομένων και ποιος την αντιπαλεύει με ταξική συνέπεια.
Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, ξεκάθαρίζει πως δεν πρόκειται να γίνει συνεργάτης της εταιρείας. Δημιουργήθηκε από τους εργαζόμενους με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους με οποιοδήποτε κόστος. Η οργάνωσή μας, η αντίδραση σε κάθε μαγαζί έδειξε ότι έχουμε τη δύναμη. Σε αυτές τις εκλογές θα δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις γιατί χαμένη είναι η μάχη που δεν δόθηκε ποτέ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου