ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Εκεί που σαν σήμερα, πριν 53 χρόνια, ο βουλευτής της ΕΔΑ και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, που οδήγησε στο θάνατο του, λίγες μέρες μετά ολοκληρώθηκε η πορεία ειρήνης που διοργάνωσε η ΕΔΥΕΘ
Η πορεία ξεκίνησε από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στο πρώην τρίτο σώμα στρατού. Σ' αυτήν συμμετείχαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και πήρε ταυτόχρονα και χαρακτήρα εναντίωσης στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την απαγγελία του ποιήματος «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη
Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Νίκος Ζωκας αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Δε θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τις ελληνικές κυβερνήσεις, που υπέγραψαν τη Συμφωνία εγκατάστασης του Στρατηγείου, αλλά και αυτά τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν την παραμονή και δράση του. Μια Συμφωνία που προβλέπει την αποθήκευση σ’ αυτό ακόμη και όπλων μαζικής καταστροφής - χημικά, βιολογικά, πυρηνικά.
Δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διατηρεί την παρουσία του. Που διατηρεί και αναβαθμίζει όλες τις ξένες, ευρωατλαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον τόπο μας. Βάσεις, Στρατηγεία, Επιτελεία και Στρατόπεδα εκπαίδευσης των ΝΑΤΟικών φονιάδων! Δεν έφταναν οι βάσεις που κληρονόμησε από τους προηγούμενους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Υποσχέθηκε και άλλες. Μία καινούργια βάση στο Αιγαίο, αναβάθμιση αυτών που βρίσκονται στην Κρήτη, εγκατάσταση νέων όπλων διάσπαρτα σ’ όλη τη χώρα. Μέχρι που παρέδωσε ολόκληρο το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.
Δεν θα σταματήσουμε ν’ απαιτούμε το κλείσιμο και την απομάκρυνσή του Στρατηγείου από τη Θεσσαλονίκη και την πατρίδα μας, το κλείσιμο όλων των άλλων εγκαταστάσεων πανελλαδικά. Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η συγκέντρωση αποτέλεσε επίσης βήμα εναντίωσης στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που συζητείται στην ολομέλεια της βουλής .
Όπως σημείωσε ο Γιώργος Τσαμπούκης πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων και μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ: «Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός! Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε! Να οργανωθούμε καλύτερα, να δυναμώσουμε την ενότητά μας, να προετοιμαστούμε καλύτερα για πιο μαζικούς κι ανεβασμένους αγώνες! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα στο ασφαλιστικό, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Δοκιμάζουν τις αντοχές μας, μας εξαθλιώνουν και προκαλούν. Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί».
Η πορεία ξεκίνησε με τα αντιπολεμικά συνθήματα όπως, «η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» , «κάναν την Μεσόγειο θάλασσα νεκρών όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών , δεμένα με τα συνθήματα του ΠΑΜΕ καλώντας το λαό να ξεσηκωθεί «εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Η μεγάλη πορεία των φιλειρηνιστών και των ταξικών δυνάμεων κατέληξε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη όπου οι διαδηλωτές έδωσαν όρκο συνέχισης του αγώνα. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και των αγωνιστών της ειρήνης και το τραγούδι της Ειρήνης από την χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς της ΟΓΕ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου