Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


    Από τις 8:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας σε δύο σούπερ μάρκετ Καρυπίδη. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα σούπερ μάρκετ στην Πολίχνη, στην οδό Μαυρομιχάλη και στην Βασ. Όλγας 67. Ο λόγος των συγκεντρώσεων είναι η μη πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων. 
    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης, ανάκληση από την πλευρά της εταιρείας της απόφασης αυτής, εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας και άλλες μορφές.
Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.
    Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας, σήμερα μας χρωστάει 4 μήνες και το δώρο Πάσχα. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα πλήρωσε το επίδομα άδειας του 2015 και το μισθό Δεκεμβρίου του 2015, τώρα μας οφείλει Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και το δώρο του Πάσχα. Τα καταστήματα παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.
    Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις.
Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.
    Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη.
    Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της, να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.
    Το Υπουργείο Εργασίας να πάρει τώρα θέση ή με τους εργαζόμενους ή με τον εργοδότη. Ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του εργοδότη για συνάντηση στο υπουργείο,  η οποία έγινε χωρίς το υπουργείο να δεσμευτεί για το πώς θα παρέμβει ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Απαιτούμε:
* Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
* Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας
* Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Ζητάμε από όλους εσάς να είστε δίπλα μας γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη μια ΝΙΚΗ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου