Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»:

   
Φωτο από την σημερινή Γενική Συνέλευση

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΩΣ ΕΔΩ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης, ανάκληση από την πλευρά της εταιρείας της απόφασης αυτής, εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας και άλλες μορφές.

    Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.
Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας, σήμερα μας χρωστάει 4 μήνες και το δώρο Πάσχα. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα πλήρωσε το επίδομα άδειας του 2015 και το μισθό Δεκεμβρίου του 2015, τώρα μας οφείλει Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και το δώρο του Πάσχα. Τα καταστήματα παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.
    Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις.
Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.
    Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη.
Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της , να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.
    Το Υπουργείο Εργασίας να πάρει τώρα θέση ή με τους εργαζόμενους ή με τον εργοδότη. Σήμερα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του εργοδότη για συνάντηση στο υπουργείο και του το έκλεισε κατευθείαν για την Παρασκευή 6/5 στις 2. Θα είμαστε εκεί όλοι.
Απαιτούμε:
* Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
* Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας
* Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με απεργία την Πέμπτη 5 Μάη, συγκέντρωση στις 10.00π.μ. μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Από Παρασκευή 6 Μάη προχωράμε σε επίσχεση εργασίας.
Ζητάμε από όλους εσάς να είστε δίπλα μας γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη μια ΝΙΚΗ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΑυτή την ώρα πραγματοποιείτε, μαζική, Γενική Συνέλευση που καθορίζει τα παραπέρα τα βήματα του αγώνα, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
    Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες και σήμερα, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας (1.400 εργαζόμενοι στα 131 καταστήματα).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου