ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

1η ΜΑΗ: ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

    Με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στο Μνημείο των Εργατών του Μάη του '36, ολοκληρώθηκε η φετινή πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Στο χώρο της θυσίας των εργατών, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στεφάνια, δίνοντας όρκο για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης.
    Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η εκδήλωση άνοιξε με συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.
    Aμέσως μετά χαιρέτισαν εκπρόσωποι των εργαζομένων που βρίσκονται για μέρες και μήνες στο μετερίζι του αγώνα απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της «Κόκα - Κόλα» στη Θεσσαλονίκη, μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό των απεργών της «Κόκα - Κόλα» που εδώ και περίπου 1000 μέρες δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αλλά και ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισε: «Με τους καθημερινούς αγώνες τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας και ανοίγουμε δρόμους για το μέλλον των νεότερων γενιών».
     Η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδη» (πρώην «Αρβανιτίδη»), μιλώντας εκ μέρους των απεργών που εδώ και μέρες παλεύουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, τόνισε: «Δεν θα ανεχθούμε να συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες μας τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια. Μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απειλές, την τρομοκρατία, κανείς δεν θα είναι μόνος. Θα παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας».
    Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που αναφέρθηκε στην επέτειο των 71 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκόσμιου πολέμου και τη νίκη των λαών απέναντι στο ναζιστικό φασιστικό τέρας που αιματοκύλησε τον κόσμο. Κάλεσε το λαό να απομονώσει σήμερα «τους απόγονους των ναζιστών που χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο και μας καλούν να δούμε ως εχθρό το συνάδελφο μας, τον πρόσφυγα, το μετανάστη και να κάνουμε φίλο τον πραγματικό εχθρό μας: Αυτόν που βάζει τη σφραγίδα για να χύνεται αίμα γυναικών και παιδιών, αυτόν που ευθύνεται για την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά».
Και σημείωσε: «Ο αγώνας για το ξημέρωμα της εποχής που ονειρεύτηκαν οι εργάτες του Σικάγου συνεχίζεται για να έρθουν τέτοιες μέρες με πρωταγωνιστές την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.
Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας απέτισε ελάχιστον φόρο τιμής στην εργατική πρωτομαγιά και τους νεκρούς της τάξης μας.
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης».
    Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, στο χώρο θυσίας των εργατών το Μάη του '36. Εκεί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, την ΠΟΕΕΠ, το Πανγκαπνεργατικό Σωματείο, και δεκάδες ακόμη σωματεία.






1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ KKE
    Πολύ χειρότερη η σημερινή ημέρα για το λαό με την ψήφιση του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό.
    http://www.902.gr/eidisi/politiki/96314/poly-heiroteri-i-simerini-imera-gia-lao-me-tin-psifisi-toy-nomoy-laimitomoy
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή