ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 5-9-15


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 6μ.μ.  ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Το κλαδικό σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 5 του Σεπτέμβρη.
Η εμπειρία μας έχει αποδείξει πως τίποτα θετικό δεν έχουμε να περιμένουμε αν εμείς οι ίδιοι δεν πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια και οργανωμένα δεν παλέψουμε για να διεκδικήσουμε τα συμφέροντα μας.
Όλα αυτά τα χρόνια η ζωή μας πάει από το κακό στο χειρότερο και που  αλλάζουν οι κυβερνήσεις η πολιτική παραμένει η ίδια, τα μέτρα που ψηφίζονται είναι πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Προς την κατεύθυνση της παραπέρα διεύρυνσης και ενίσχυσης της κερδοφορίας του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου εντείνοντας την δική μας εκμετάλλευση και κλείνοντας χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγαλύτερης επίθεσης. Απλήρωτοι συνάδελφοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, απολύσεις, σταμάτημα της πλειοψηφίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μείωση των ωρών εργασίας στους ωρομίσθιους, αλλαγές των ατομικών συμβάσεων, αναγκαστικές άδειες, είναι τα όπλα στην φαρέτρα των εργοδοτών και όλα αυτά στο όνομα της κρίσης, της κατάστασης, της ανάγκης για να κρατηθεί η επιχείρηση ή αλλά παρόμοια που ακούμε όλοι μας στους χώρους εργασίας. Η κατάληξη όλων αυτών είναι εμείς να βρισκόμαστε ολοένα σε χειρότερη κατάσταση, να ζούμε συνέχεια με την ανασφάλεια αν η επόμενη απόλυση είμαστε εμείς.
Η ανασφάλεια και οι αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν γίνονται έτσι ο καλύτερος σύμμαχος στην εργοδοσία για να καλλιεργεί το κλίμα της τρομοκρατίας από την μία και το κλίμα της αναποτελεσματικότητας, του τίποτα τελικά δεν γίνεται, για να μένουμε με τα κεφάλια κάτω και χωρίς καμία αντίσταση να περνάν και να υλοποιούν τα μέτρα τους.
Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί με το τρίτο μνημόνιο και η επιβολή του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Ένα παλιό μεν αλλά αναγκαίο μέτρο που θα διευκολύνει τις μεγάλες αλυσίδες, τις πολυεθνικές, να μονοπωλήσουν την αγορά. Κάτι που αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως θα είναι καταστρεπτικό για εμάς τους εργαζόμενους, που το τελευταίο που μας είχε απομείνει ήταν η σταθερή μέρα για ξεκούραση και για κοινωνική ζωή.
Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες σήμερα όσο ποτέ γίνετε απαιτητό για εμάς τους εργαζόμενους να μπούμε στην πρώτη γραμμή, να οργανωθούμε, να παλέψουμε μέσα από το σωματείο για το αυτονόητο στον 21ο αιώνα, για το δικαίωμα μας να ζήσουμε με βάση τις σημερινές ανάγκες που μπορούν να ικανοποιηθούν από τον πλούτο που παράγουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, της κατάργησης όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, της υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης με 920 ευρώ πρώτο μισθό, ή θα είναι  δική μας υπόθεση ή η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο για εμάς.
Στις 5 του Σεπτέμβρη καλούμαστε να δώσουμε μια δυνατή απάντηση σε όλους αυτούς, δεξιούς – αριστερούς – όψιμους- καθαρούς και έντιμους, πως άλλα ψέματα, υποσχέσεις και αυταπάτες δεν μπορούμε να ανεχτούμε. Παίρνουμε την ζωή στα δικά μας χέρια, οργανώνουμε τους δικούς μας αγώνες, με το δικό μας πλαίσιο.
Η 5η του Σεπτέμβρη να γίνει η μέρα της δικής μας ανάτασης, για να μπορέσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε στο μακρύ δρόμο των αγώνων όπου οι θυσίες που θα κάνουμε δεν θα είναι για τα κέρδη των εργοδοτών αλλά για τα δικά μας συμφέροντα.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 6μ.μ.  ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου