ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΑΠΡΙΛΗ


   24ωρη απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη έχουν κηρύξει Σύλλογοι και Σωματεία στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Πρόκειται για τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Χανίων, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας, και τα επιχειρησιακά σωματεία LIDL Ν. Αττικής, Πράκτικερ Ελλάς και Αρβανιτίδη.
   Με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν και τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις 5 Απρίλη, να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να περιμένουν «σωτήρες», γιατί δεν υπάρχουν. Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, να επιβάλουν την κατοχύρωσή της με νόμο από την κυβέρνηση. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
   Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διοργανώνει σύσκεψη σήμερα Κυριακή 22 Μάρτη στις 11 το πρωί στα γραφεία του για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Με επιστολή του καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους αλλά και σωματεία και συλλόγους του κλάδου να κηρύξουν απεργία. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
   Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Αριστοτέλους ενώ διοργανώνει γενική συνέλευση την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 6 μ.μ. Η γενική συνέλευση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα σε δύο σημεία της πόλης, δυτικά και ανατολικά.(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
   Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 5ης Απρίλη. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
   Τη στήριξή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε εμπόριο και υπηρεσίες εκφράζει και η ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:  «Μόνος δρόμος είναι η αλλαγή συσχετισμών στους εμπορικούς συλλόγους και στις Ενώσεις που πρωτοστατούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Να παραμερίσουμε την ξεπουλημένη ηγεσία της ΕΣΕΕ που σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και τώρα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τη νέα συγκυβέρνηση αποδεχόμενη τις 7 Κυριακές». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
   Τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας διεκδικεί και ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου