ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

5μηνη ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Την Πέμπτη 26/2 καταδικάστηκε ο κύριος Νίκος Χόντος γιατί στις 21/10/2010 απόλυσε εργαζόμενη της εταιρείας που ήταν δραστήριο μέλος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων. 
  Η συγκεκριμένη εργαζόμενη μαζί με άλλες εργαζόμενες εκείνο το χρονικό διάστημα, ως μέλη του κλαδικού σωματείου, οργάνωναν τις εργαζόμενες της επιχείρησης για να μην περάσουν οι αλλαγές των ατομικών τους συμβάσεων, με μείωσης μισθών. Η προσπάθεια αυτή έφτασε σε κορύφωση με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία.

   Η εταιρεία δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το κατάστημα της την ημέρα της απεργίας λόγω της συμμετοχής σε αυτήν της πλειοψηφίας των εργαζόμενων.   Η απάντηση της εταιρείας ήταν άμεση και απόλυτη, προχώρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην απόλυση περίπου 40 εργαζομένων, που η πλειοψηφία τους ήταν δραστήριες και πρωτοπόρες εργαζόμενες.
  Ακολούθησαν κινητοποιήσεις για να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Στην κρίσιμη εκείνη στιγμή όμως κυριάρχησε ο φόβος και η τρομοκρατία και οι κινητοποιήσεις δεν μπόρεσαν να έχουν την μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων της εταιρείας.
  Από τις απολυμένες δύο είχαν το κουράγιο και την θέληση να προχωρήσουν δικαστικά για να βρουν την δικαίωση τους. Οι δύο εργαζόμενες δικαιώθηκαν, τα δικαστήρια έκριναν πως οι απολύσεις τους έγιναν λόγο της συνδικαλιστικής τους δράσης, ο εργοδότης της ξανααπόλυσε. Οι εργαζόμενες ξαναδικαιώθηκαν.
  Η μία εξ αυτών συνέχισε με αγωγή η οποία την δικαίωσε με την καταδίκη του ιδιοκτήτη σε 5μηνη φυλάκιση για παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης.
  Ένα από τα πολλά μέσα που χρησιμοποίησε η εταιρεία είναι και η αγωγή που εκκρεμεί εναντίον δύο εργαζόμενων και της προέδρου του κλαδικού σωματείου για ψευδομαρτυρία.
  Η κατάληξη αυτής της υπόθεσης μας δείχνει για ακόμα μία φορά πως η επιμονή και η θέληση μπορούν να μας οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα. Ακόμα όμως μας δείχνει πως η μαζική συμμετοχή με διάρκεια και ανυποχώρητη διάθεση μπορεί να μας φέρει πιο γρήγορα και πιο θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.
  Ο ανυποχώρητος αγώνας εναντίον των πραγματικών μας αντιπάλων χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες μπορούν να μας κάνουν νικητές.
  Σήμερα η νέα κυβέρνηση υπερασπίζεται την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την συνέχιση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, την συνέχιση της δουλειάς με εξευτελιστικούς μισθούς, την πορεία υλοποίησης όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που δίνει την δυνατότητα στους μεγάλους εργοδότες του κλάδου σε κερδοφορία.
  Σήμερα είναι που γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο σωματείο με την ενεργή συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζόμενων για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας που να καλύπτεις τις δικές μας ανάγκες και όχι με κριτήριο της ανάγκες της κερδοφορίας και της μονοπώλησης της αγοράς από της μεγάλες εταιρείες του κλάδου.  
                                                         
                                                                  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου