ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PRAKTIKER


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ “PRAKTIKER”  ΕΛΛΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία δέχεται τεράστιες πιέσεις με τις μειώσεις μισθών, τη στέρηση βασικών εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το φόβο της ανεργίας και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα συμβαίνουν στην Praktiker Hellas, με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα στο κατάστημα του Αιγάλεω, που δείχνουν με το χειρότερο τρόπο που μπορεί να οδηγηθεί ο καθένας μας.                    

Η εταιρεία Praktiker όλο το προηγούμενο διάστημα έχει εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενούς της. Πάνω από 350 απολύσεις τα 3 τελευταία χρόνια, γραπτές επιπλήξεις για ασήμαντους λόγους και εντατικοποίηση της εργασίας συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για όλους εμάς  που με τη δουλειά μας έχουμε οδηγήσει την εταιρεία σε υψηλή κερδοφορία ακόμα και μέσα στην καρδιά της κρίσης. Προετοιμάστηκε έτσι το έδαφος για να μπορέσει η εταιρεία να υποβάλει το προσωπικό της στη διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών. Έτσι διατηρεί τα κέρδη της και διευκολύνεται σε μελλοντικά επιχειρηματικά πλάνα, αφού το κόστος προσωπικού θα είναι μικρό κάτι ιδιαίτερα βολικό για τις κινήσεις της επιχείρησης.

Ο συνάδελφός μας, Στέφανος Βαλαβάνης, στο κατάστημα του Αιγάλεω, ήταν ένας από τους εργαζόμενους που υπέκυψαν στις πιέσεις της εταιρείας και υπέγραψε την ατομική του σύμβαση. Η εταιρεία μη αρκούμενη σε αυτό και βασιζόμενη σε κάποιες θολές κατηγορίες περί  κλοπής, εξανάγκασε το συνάδελφο σε παραίτηση. Μια τακτική που η εταιρεία έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν σε άλλους συναδέλφους χωρίς όμως επιτυχία.

Η συνέχεια για το συνάδελφο γνωστή και τραγική: παραιτήθηκε υπό καθεστώς πίεσης και μην αντέχοντας την ανεργία και τον εξευτελισμό έδωσε τέλος στη ζωή του.

Η απώλεια του συναδέλφου μας και η απάνθρωπη αντιμετώπιση του συμβάντος από την πλευρά της εταιρείας, που αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο των ακριβοπληρωμένων στελεχών της, μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο στον αγώνα μας ενάντια στην παράνομη και μονομερή μείωση μισθών όσων εργαζομένων της Praktiker Hellas αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Μία κίνηση της εταιρείας που παραβαίνει ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα που έχουν απομείνει όρθια στην εργατική νομοθεσία. Αντίθετα δεν διστάζει να εκταμιεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αποζημιώσεις για τα μεγαλοστελέχη της, που εγκαταλείπουν το καράβι άρον-άρον. Γιατί άραγε; Μήπως γνωρίζουν κάτι σημαντικό; Και ποιος ο λόγος της μείωσης 7% σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, τάχα για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτόνομα. Όταν δαπανούν χιλιάδες ευρώ σε εξώδικα σε όσους από εμάς δεν υπογράψαμε τις τροποποιητικές μας συμβάσεις. Για τους δικαστικούς επιμελητές έχουν χρήματα; Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απασχολήσουν όλους τους εργαζόμενους στην Praktiker. Οδηγός μας και η πανηγυρική αθώωση των συναδέλφων μας που η εταιρεία τους έσερνε επί  3 χρόνια στα δικαστήρια, επειδή συμμετείχαν σε απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας στο κατάστημα του Ταύρου.

Τώρα που οι εταιρείες, οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν πια να πουλάνε ψεύτικες ελπίδες για να μας κρατάν  υποταγμένους,  επιστρατεύουν ότι τους απέμεινε: τον τρόμο της ανεργίας, τα δικαστήρια και την αστυνομία (παράδειγμα οι τελευταίες απεργίες του Σωματείου μας με παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων).

Η μόνη μας απάντηση σε αυτούς που μπροστά στο βωμό της κερδοφορίας  και της «ανάπτυξης» στέλνουν τους εργαζόμενους στον τάφο είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από το σωματείο μας. 

Ελάχιστο χρέος όλων μας απέναντι στο συνάδελφο Στέφανο και τόσους άλλους ανώνυμους συνανθρώπους μας είναι με τον αγώνα μας να μην αφήσουμε να ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά. 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Στέλιος
    Αυτοί είναι η υγιείς επιχειρηματίες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ
    Με αυτούς θα διορθώσει την οικονομία.
    Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές. Τα κέρδη τους κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή