ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Π.Α.ΜΕ

          Ευρωπαϊκή Σύσκεψη εργαζομένων στο εμπόριο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ευρωπαϊκής σύσκεψης των εργαζόμενων στις πολυεθνικές στο εμπόριο που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχαν τα συνδικάτα του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Τσεχίας και της Τουρκίας.
Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν να αλληλοενημερωθούμε για τις εξελίξεις, να ανταλλάξουμε απόψεις και πείρα για την οργάνωση της δράσης μας και να συζητήσουμε κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε.
Από τη σύσκεψη βγαίνουν ορισμένα κοινά συμπεράσματα όπως:
  • Η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται σε όλα τα κράτη, είτε έχουν μνημόνια είτε δεν έχουν
  • Κατακτήσεις και θεμελιώδη δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, παίρνονται τώρα πίσω με δικαιολογία «την έξοδο από την κρίση». Οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στη δημόσια Υγεία, Παιδεία, η μαζική ανεργία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν έχουν προσωρινό, αλλά μόνιμο χαρακτήρα.
Στην σύσκεψη συμφωνήσαμε σε ορισμένες κοινές δράσεις που θα βοηθήσουν να κάνουμε τον αγώνα μας πιο αποτελεσματικό. Όπως:
  • Καταρχήν πιστεύουμε ότι πρέπει να δυναμώσουν οι σχέσεις ανάμεσα στις οργανώσεις. Να υπάρχει συχνή ανταλλαγή πληροφοριών για τις εξελίξεις στις χώρες, και πως σε κάθε χώρα αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του, της Ευρωπαϊκής ένωσης.
  • Να έρθουμε σε επαφή και με άλλα συνδικάτα του κλάδου. Στόχος μας είναι η δημιουργία αγωνιστικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο του εμπορίου.
  • Να διαμορφώσουμε πλαίσιο κοινής πάλης για να συντονίσουμε κοινούς αγώνες για την Κυριακάτικη αργία, το ωράριο λειτουργία των καταστημάτων, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι εργασιακές σχέσεις στο κλάδο του εμπορίου.
Η ευρωπαϊκή σύσκεψη για τους εργαζόμενους στις πολυεθνικές στο εμπόριο αποφάσισε:
1. Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απεργούν στη COCA COLA στην Ελλάδα.
2. Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στις μεταφορές στη Μεγάλη Βρετανία που είναι σε κινητοποιήσεις.
3. Μήνυμα αλληλεγγύης στους αγρότες της Ελλάδας που είναι σε κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου