ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

S\M «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


 
Νέα αντεργατική επίθεση εξαπολύει η εταιρεία «Μαρινόπουλος», η οποία κόβει αυτή τη φορά τα επιδόματα από τους μισθούς των εργαζομένων, αρχής γενομένης από το Δώρο των Χριστουγέννων.


Ανακοίνωση Κλαδικών Σωματείων Εμπορίου Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας, Ηρακλείου Κρήτης

Η υψηλή κερδοφορία της εταιρείας εκτός των υψηλών τιμών πώλησης των προϊόντων, των εξευτελιστικών τιμών που τα προμηθεύεται, στηρίζεται ταυτόχρονα και στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σημειώνουν τα Κλαδικά Σωματεία Εμπορίου Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας, Ηρακλείου Κρήτης.

«Στην πλειοψηφία τους δουλεύουν ως ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, με κλεισίματα καταστημάτων και εκατοντάδες απολύσεις, με ατομικές συμβάσεις που τους "έπεισαν" να υπογράψουν και να δεχτούν να απασχολούνται στη διανομή φυλλαδίων, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις εργασίας.

Η μεγαλοεργοδοσία "Μαρινόπουλος" αποφάσισε να επιτεθεί στις έτσι και αλλιώς πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων εφαρμόζοντας τη μονομερή περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς των εργαζομένων μειώνοντας τους από 50 έως και 200 ευρώ».

Τα Κλαδικά Σωματεία Εμπορίου Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας, Ηρακλείου Κρήτης καλούν τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Μαρινόπουλος» να εμπιστευτούν τη δύναμη της ενότητας, να συσπειρωθούν στα σωματεία και αγωνιστικά να απαντήσουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητη η συμπόρευση κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, τώρα είναι αναγκαίο να παλέψουμε όλοι για έναν και ένας για όλους, να απαιτήσουμε να επιστραφούν όλα όσα έχει μέχρι σήμερα παρακρατήσει η εργοδοσία από τους μισθούς των εργαζόμενων και να αγωνιστούμε για:

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με 918 ευρώ βασικό μισθό.
  • Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5ημερο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο τον χρόνο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου