ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ



 ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  

ΣΤΟ Ε.Κ.Θ. ΣΤΙΣ 10.30πμ 

Με την συμμετοχή και την ψήφο σου δυνάμωσε το κλαδικό σωματείο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης που αποτελείται από χιλιάδες συναδέλφους που δουλεύουν στον κλάδο μας.

Είναι το σωματείο αυτό που:

• Στη Θεσσαλονίκη πάλεψε μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία και να μην περάσουν αλλά και να μην εφαρμοστούν δεκάδες νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια κι επέβαλαν το σπαστό

ωράριο, τις 13 ώρες δουλειά, την κυριακάτικη εργασία στον κλάδο μας.

• Με την αποφασιστική στάση του, κατάφερε να παρθούν πίσω απολύσεις συναδέλφων, πάλεψε για την δικαίωση κι επαναπρόσληψη τους σε μια σειρά χώρους.

• Πήρε πρωτοβουλίες για το ωράριο και την Κυριακάτικη Αργία και κατήγγειλε τις περιπτώσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς χαρακτηριστικό το εμπορικό κέντρο του NOTTOS.

• Με την έγκαιρη και μαχητική στάση του, το σωματείο δεν επέτρεψε να γίνουν πλειστηριασμοί και να κοπεί το ρεύμα και η θέρμανση σε σπίτια συναδέλφων.

• Ανέδειξε με συγκεκριμένα αιτήματα ποιες πρέπει να είναι οι συνθήκες εργασίας μας, ποιες πρέπει να είναι οι απαιτήσεις για τον μισθό και την ζωή μας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ:

➢ Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις μπορούμε να πιέσουμε να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που να αφορά όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, με κατοχύρωση των επιδομάτων όπου υπάρχουν. Μόνο για το 2022 η εργοδοσία στον κλάδο μας ανακοίνωσε κερδοφορία 15 δις ευρώ σύμφωνα με δικά τους στοιχεία!

Να παρεμβαίνουμε με ακόμα καλύτερους όρους για κάθε ζήτημα που προκύπτει με ευθύνη κράτους-κυβέρνησης-εργοδοσίας και αφορά όχι μόνο το πως δουλεύουμε αλλά και το πως ζούμε. Να μην αφήσουμε κανένα σπίτι συναδέλφου χωρίς ρεύμα και θέρμανση, κανένα να μην δοθεί στα κοράκια των fund και των πλειστηριασμών.

Να βάλουμε εμπόδια στην εργοδοτική ασυδοσία, που θέλει να δουλεύουμε όποτε και όπως τους βολεύει. Να επιβάλλουμε μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας, με κυλιόμενο ρεπό, με κατοχύρωση του διαλλείματος. Με σταθερά πόστα και ειδικότητες για να μην γινόμαστε μπαλάκι μέσα στα καταστήματα.

Να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας, για να μην θρηνήσουμε άλλον νεκρό συνάδελφο μας. Για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά μας, με κατάλληλο εξοπλισμό, που θα μας προστατεύει από τους κινδύνους του επαγγέλματος και δεν θα μας αφήνει εκτεθειμένους σε βάρος, κρύο, ζέστη και ορθοστασία.

Να κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ώστε να πετάξουμε έξω από τα σωματεία ανθρώπους της εργοδοσίας, που με τον μανδύα του συνδικαλιστή παζαρεύουν με τους εργοδότες στο πόσα ακόμα θα χάσουμε, αμαυρώνοντας ακόμα και την ιδιότητα κάθε τίμιου ανθρώπου που εκλέγεται και δραστηριοποιείται στα σωματεία. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεμπερδέψουμε με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έχει βάλει πλάτη να περάσουν νόμοι-ταφόπλακες για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, όπως του Χατζηδάκη και του Γεωργιάδη.

Να ανοίξει ο δρόμος, ώστε σε κάθε επιχείρηση στον κλάδο του εμπορίου να δημιουργηθούν, μαζικά, μαχητικά και ανεξάρτητα από τα συμφέροντα της εργοδοσίας επιχειρησιακά σωματεία, που θα έχουν στόχο να προωθήσουν και να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων. Παράλληλα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τα επιχειρησιακά σωματεία εκεί που ήδη υπάρχουν, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε γραμμή αντιπαράθεσης με την εργοδοσία.

Προχωράμε ακόμα πιο μαχητικά και μαζικά. Οργανωνόμαστε στο σωματείο για να κάνουμε πράξη το σύνθημα: 

ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου