ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν.Θεσσαλονίκης:Την Κυριακή, 28/2, στις 18:30 πάρε μέρος στη διαδικτυακή συζήτηση του σωματείου στο ΖΟΟΜ.ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/


ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Μέσα στην πανδημία, με το λαό να μετράει τους νεκρούς του από τα ελλιπή μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει για ψήφιση ένα νέο νόμο που χτυπάει στην καρδία των όρων που δουλεύουμε.

Για να ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, και ο κορονοϊός έφερε μια ώρα αρχύτερα, βάζουν στόχο να έχουν εργαζόμενους που θα δουλεύουν όποτε, για όσο, και με όποιο μισθό επιθυμούν κάθε φορά.

Θέλουν να ξεμπερδέψουν με την Κυριακάτικη αργία. Για αυτό πλέον πολλά

σούπερ μάρκετ δουλεύουν και Κυριακές, ώστε να ετοιμάζουν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Θέλουν να κάνουν την εργάσιμη μέρα λάστιχο. Για αυτό και γενικεύουν την 4ωρη, 6ωρη κλπ εργασία.

Θέλουν να έχουν στα καταστήματά τους φθηνούς εργαζόμενους. Για αυτό και προωθούν την 10ωρη εργασία, και μάλιστα με τις 2 έξτρα ώρες την ημέρα να δίνονται σαν ρεπό…. εντός εξαμήνου!

Βέβαια έχουν ήδη στρωμένο το έδαφος. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν τα πρώτα βήματα, με τις 7 Κυριακές, που έγιναν 32 για πολλούς από εμάς. Αλλά και με την μείωση σχεδόν στο μισό της προσαύξησης της υπερωρίας στο μεροκάματο, με την υπερεργασία, που δεν παίρνει καμία προσαύξηση. Με χίλιους δυο νόμους δημιουργούν τα πλαίσια για να δουλεύουμε με όλο και μεγαλύτερη ένταση, να βγάζουμε όλο και περισσότερη δουλειά και να πληρωνόμαστε όλο και λιγότερο για αυτά που παράγουμε.

Εδώ και δέκα χρόνια, είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη, ακόμα και μέσα στην πανδημία, οι μεγάλες αλυσίδες έχουν στήσει ένα τρελό χορό κερδών. Τα 5 μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ αύξησαν τους τζίρους τους σχεδόν 20% μέσα στην περασμένη χρονιά. Δεκάδες πολυεθνικές στο χώρο του λιανικού εμπορίου συγκράτησαν τους τζίρους τους στα προ καραντίνας επίπεδα, και μάλιστα γλιτώνοντας πολλά εκατομμύρια με τους νόμους της κυβέρνησης και με τις αναστολές των συμβάσεών μας.

Η πανδημία έδειξε πως χωρίς εμάς δεν υπάρχουν καταστήματα, επιχειρήσεις, top employers. Χωρίς τη δική μας εργασία δεν δημιουργούνται οι τζίροι δισεκατομμυρίων, τα αμύθητα κέρδη που έβγαλαν οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ.

Από όλο αυτό τον πλούτο, με τους νόμους της κυβέρνησης θέλουν να μειώσουν ακόμη περισσότερο αυτό που παίρνουμε εμείς! Οι «αφανείς ήρωες» που πριν λίγους μήνες μας χειροκροτούσαν.

Δεν δεχόμαστε να συνεχίσουμε να ζούμε με τους μισθούς πείνας, δεν δεχόμαστε να ελπίζουμε σε bonus και δωροεπιταγές για να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Εμείς εξασφαλίζουμε τα κέρδη τους.

-Διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, που να καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

-Δεν δεχόμαστε να ζούμε με την αγωνία της ανανέωσης. Όλες οι συμβάσεις να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου.

-Καμία σύμβαση 4ωρη, 3ωρη. Όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

-Απαιτούμε όλες οι ειδικότητες και τα πόστα στα σούπερ μάρκετ να χαρακτηριστούν βαρεά και ανθυγιεινά.

-Συγκεκριμένα πόστα για όλους. Να σταματήσει το αίσχος, με τα 3 και 4 πόστα ανά εργαζόμενο.

-Σταθερός εργάσιμος χρόνος για όλους. 7ώρο πενθήμερο, διαλείμματα, να εξασφαλίζεται η ξεκούραση μεταξύ των βαρδιών,

-Καμία Κυριακή στη δουλειά. Οι Κυριακές ανήκουν σε εμάς και τις οικογένειες μας. 

-Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, τόσο για την πανδημία όσο και για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων. Αντί να δίνονται εκατομμύρια σε καμπάνιες μάρκετινγκ, να εξασφαλιστεί γιατρός εργασίας στα καταστήματα.

-Παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις, κανένας να μην διαπραγματεύεται μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Συνάδελφε, έλα να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε πείρα, να οργανώσουμε την πάλη μας.

Την Κυριακή, 28/2, στις 18:30, πάρε μέρος στην συζήτηση του σωματείου στο ΖΟΟΜ.

Για να δηλώσεις συμμετοχή στείλε email στο enosiemporiothess@gmail.com, ή στα τηλέφωνα 6987697179, 6986075810.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου