ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Μέτρα για την πανδημία, γραμμένα από την εργοδοσία

 


Μέτρα για την πανδημία, γραμμένα από την εργοδοσία

 

Στο όνομα της πανδημίας , η κυβέρνηση εξυπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας , έχει επιβάλλει όρους και συνθήκες εργασίας εξόντωσης για εμάς, κέρδη και πάλι κέρδη για τους εργοδότες. Δουλειά χωρίς δικαιώματα με μισθούς και επιδόματα πείνας. Και φυσικά, σταθερά στο στόχαστρο μπαίνει ο εργάσιμος χρόνος.

Χθες, Σάββατο, έπρεπε να περιμένουμε μέχρι αργά το απόγευμα, για να μας ανακοινωθεί ότι τελικά σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ δεν εργαζόμαστε.

Αλήθεια όμως γιατί δεν δουλεύουμε σήμερα;;

Γιατί δουλέψαμε την προηγούμενη Κυριακή;

Ποιο επιδημιολογικό δεδομένο μελετούσε η κυβέρνηση μέχρι τελευταία στιγμή για να πάρει αυτή την απόφαση;

Μήπως  οι «καλοί» εργοδότες μας σκέφτηκαν εμάς και την υγεία μας;

Η απάντηση, προφανώς, είναι πολύ πιο απλή!!

Έπαιξε ρόλο η μαζεμένη αγανάκτηση χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων, που καλούνται να δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, με πρόσχημα…… την προστασία της υγείας τους!!!

Ταυτόχρονα, στη ζυγαριά κόστους-οφέλους τα επιτελεία των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου είδαν ότι το να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την συγκεκριμένη Κυριακή δεν αποδίδει… μπόλικο κέρδος, και η κυβέρνηση έτρεξε να υλοποιήσει την επιθυμία τους.

Άλλη μια απόδειξη πως τα μέτρα για την πανδημία ζυγιάζονται με βάση την τσέπη των μεγαλοεργοδοτών.

Άλλος ένας λόγος να ισχυροποιήσουμε το σωματείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου