ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:"ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ"


 

  ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο
Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810
Email: enosiemporiothess@gmail.com
http://emporoupallilos.blogspot.gr/


ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ


        Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον χώρο του Εμπορίου έχουν αποδείξει πολλές φορές πως μπροστά στην εξασφάλιση του κέρδους τους δεν διστάζουν να πάρουν κάθε μέτρο. Ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία φάνηκε πολλές φορές να επιβεβαιώνεται το σύνθημα των Γάλλων εργαζόμενων σε σούπερ μάρκετ «τα κέρδη σας, οι νεκροί μας».
        Αυτή τη φορά, και με αφορμή τα έκτακτα δελτία καιρού που αφορούν και τη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη εργοδοσία δείχνει μεγάλη ετοιμότητα για να σιγουρέψει πως δεν θα χαθεί ούτε ένα λεπτό από την δουλειά των εργαζομένων της.


        Συγκεκριμένα, στο σωματείο μας φτάνουν τις τελευταίες μέρες πληροφορίες από συναδέλφους για «μέτρα» που παίρνονται ώστε με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι να είναι στα πόστα τους. Η εργοδοσία μεταφέρει στους εργαζόμενους την ευθύνη να μετακινηθούν στους χώρους δουλειάς, ακόμα και σε περίπτωση παγετού, επιστρατεύοντας, η αλήθεια είναι, όλη της την φαντασία… «Πάρτε ταξί, βάλτε στο όχημά σας χιονολάστιχα και αλυσίδες, αφήστε το αυτοκίνητο όσο πιο κοντά στον χώρο δουλειάς μπορείτε(!!!), ελάτε με τα πόδια(!!!)» είναι μερικά από τα σχέδια που πρότειναν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους.
Ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι καλούνται να μετακινηθούν στην εργασία τους με οποιοδήποτε κόστος για την υγεία και την ασφάλειά τους, με τον μπαμπούλα της δυσμενούς αξιολόγησης και της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους. Δεν είναι πολύ μακριά προηγούμενες χρονιές, που δεκάδες εργαζόμενοι έσπασαν χέρια και πόδια ή σακάτεψαν τα οχήματά τους, προκειμένου να φτάσουν στη δουλειά τους.
Ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, επιβεβαιώνεται πως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων δεν υπολογίζονται από τους εργοδότες, θεωρούνται κόστος που πρέπει να μειωθεί, να το πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Είτε για την πανδημία, είτε για τον παγετό, πάλι μπαίνει μπροστά μας η ατομική ευθύνη.
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να καταγγείλουν με τον οποιοδήποτε τρόπο στο σωματείο τέτοιες πρακτικές(τηλεφωνικά, μέσω email, κλπ). Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να εξασφαλιστεί το μεροκάματο σε όσους εργαζόμενους αδυνατούν να μετακινηθούν, να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια των εργαζόμενων.

Απαιτούμε:
Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη εργαζόμενου λόγω αδυναμίας μετακίνησης στην εργασία του λόγω του παγετού
Η μετακίνηση από και προς τους χώρους εργασίας να γίνει με ασφάλεια και με ευθύνη της εργοδοσίας
Να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε τιμωριτική πρακτική εκ μέρους της εργοδοσίας σε εργαζόμενο που δεν μπορεί να μετακινηθεί στην εργασία του
Να εξασφαλιστεί η θέρμανση όλων των χώρων, και να παρθούν επιπλέον μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στους κλειστούς χώρους
Για τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά χαμηλή να απαγορευτεί κάθε εργασία εκτός καταστήματος.

Τηλ. 6987697179, 6986075810
Email: enosiemporiothess@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου