ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/10 ΣΤΙΣ 7.00μμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

ΕΝΩΣΗ 

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/




ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ 

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Συνάδελφε εμποροϋπάλληλε,

Ούτε μια ώρα μόνος σου, ανοργάνωτος, φοβισμένος. Έλα στο σωματείο σου, πάλεψε μαζί με τους συναδέλφους ενάντια στην ζωή που σου ετοιμάζουν.

Μέσα σε μια περίοδο που το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, και τα κρούσματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα, η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να ψηφίζει αντεργατικά νομοσχέδια, να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα των εργοδοτών μας.

Θέλουν να μας πείσουν πως και οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι είμαστε μαζί, προσπαθούν να παρουσιάσουν τους αντεργατικούς τους νόμους σαν εκσυγχρονισμό, που είναι υπέρ των εργαζόμενων. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο άσπρο!

  • Με νόμο τους, όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε καθεστώς καραντίνας, η κυβέρνηση τους τιμωρεί που αρρώστησαν, αφού θα κληθούν να δουλεύουν μια ώρα την ημέρα πέρα από το ωράριό τους όταν επιστρέψουν στη δουλειά! Να πληρώσουμε για τα μέτρα που δεν παίρνουν οι εργοδότες και το κράτος για την προστασία της υγείας μας, με δουλειά όλη τη μέρα!

  • Αυτές τις μέρες, φέρνουν για ψήφιση μια ακόμα παραγγελιά των αφεντικών, την κατάργηση του 8ώρου, την απλήρωτη υπερωρία, την τζάμπα δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

  • Ανεβάζουν από την μια το ανώτατο όριο των υπερωριών που μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος, και από την άλλη δίνουν το δικαίωμα στην εργοδοσία να μην πληρώνει αυτήν την έξτρα εργασία, αλλά να δίνει ρεπό ή ακόμα και προϊόντα από το ράφι. Ουσιαστικά μειώνει τους μισθούς χιλιάδων εργαζόμενων. Ακόμα περισσότερο στα σούπερ μάρκετ, όπου τόσοι εργαζόμενοι που είναι εγκλωβισμένοι ακόμα και 20 χρόνια σε 4ωρα και 5ωρα, βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται αφού περίμεναν να συμπληρώσουν το μεροκάματο με τις έξτρα ώρες εργασίας.

Συνάδελφε προβληματίσου:

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα στις λευκές νύχτες και στην Black Friday, η νομοθέτηση του σπαστού ωραρίου, όλα αυτά τα μέτρα έχουν ένα στόχο: Θα δουλεύεις όσο και όποτε το θέλει ο εργοδότης. Η ζωή σου θέλουν να είναι με το χέρι στο τηλέφωνο για το πότε θα πας για δουλειά.

Με όσα κέρδη, με όσες επιδοτήσεις και να μπουκώσουν το κεφάλαιο και στον κλάδο μας δεν θα είναι ποτέ αρκετά, και σίγουρα δεν θα γυρίσει ούτε ψίχουλο σε εμάς. Το κλείσιμο τριών καταστημάτων από τον ΑΒ, σε μια περίοδο που έσπασε ρεκόρ τζίρων λόγω της καραντίνας, με τα πέντε μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ να τσεπώνουν 5δις € , επιβεβαιώνει πως είναι ψέμα το «αν πάει καλά η επιχείρηση θα κερδίσουν και οι εργαζόμενοι».

Μην χάνεις καιρό! Η μόνη λύση είναι η οργάνωσή μας σε κάθε κάταστημα και αποθήκη. Η συζήτηση για την αντιμετώπιση της επίθεσης. Η αντίδραση σε κάθε χώρο δουλειάς κάθε φορά που προσπαθεί η εργοδοσία να χτυπήσει, σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του ωραρίου, των συνθηκών δουλειάς, σε κάθε απόλυση. Να δημιουργήσουμε αδιαπέραστο τείχος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Έλα στο σωματείο σου, πάλεψε μαζί μας για δουλεία και ζωή με βάση τις ανάγκες σου και όχι τα κέρδη των λίγων.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.

  • Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους.

  • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης εργασίας.

  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα.

  • Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς.

  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/10 ΣΤΙΣ 7.00μμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου