-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»:Για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης στον «Σκλαβενίτη»

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση «Σκλαβενίτης» σχετικά με την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, που αφορά μισθούς και συνολικά τους όρους εργασίας, αναφέρει: 
«Στο ίδιο έργο θεατές!
Συνάδελφοι - εργαζόμενοι στον Σκλαβενίτη, για άλλη μία φορά ενημερωθήκαμε για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης
που αφορά τους μισθούς και συνολικά τους όρους που θα εργαζόμαστε, μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας (εσωτερικό mail) και του διαδικτύου! Τα δυο επιχειρησιακά σωματεία με ανακοινώσεις τους μας ενημέρωσαν ότι απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειές τους και υπέγραψαν 2ετή σύμβαση (ισχύς μέχρι 31/1/21).
Όσο όμως και να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη τους επιτυχία, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα για τους χιλιάδες εργαζόμενους στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Την ώρα που η κυβέρνηση και οι εργοδότες κάνουν λόγο για "ανάπτυξη για όλους" και η εταιρεία "Σκλαβενίτης" μέσω δημοσιευμάτων μιλάει για την επιτυχία του εγχειρήματος και την αύξηση τζίρων και κερδών, εμείς έχουμε γονατίσει στη δουλειά.
Υπέγραψαν καθήλωση των μισθών και των δικαιωμάτων μας για τα επόμενα 2 χρόνια! Μας ρίχνουν το τυράκι της ιδιωτικής ασφάλισης για νοσοκομειακή περίθαλψη για να κρύψουν ότι έβαλαν την υπογραφή τους για εμάς - χωρίς εμάς, για ακόμα μια φορά στα κρυφά σε μια επιχειρησιακή σύμβαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας. Καμία υποχώρηση, καμία συμφωνία και καμία ανοχή δε μπορεί να υπάρχει για ενδεχόμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στην ασφάλιση, στην υγεία μας.
Η σύμβαση εργασίας είναι οι όροι δουλειάς μας. Είναι ο μισθός, το ωράριο, τα ρεπό, οι άδειές μας, οι εργασιακές σχέσεις. Ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα να ξέρει και κυρίως να λέει γνώμη για τους όρους που θα εργάζεται τα επόμενα δύο χρόνια. Αποτελεί δικαίωμα η γνώμη του. Δε μπορεί να υπάρχει λευκό χαρτί στα χέρια των ΔΣ των σωματείων ώστε να υπογράφουν ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν.
Γι’ αυτόν το λόγο υπάρχουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων. Τα δικαιώματά μας δεν μπορεί να παραδίδονται έρμαια κλειστών διαδικασιών και σε διευθυντικούς μηχανισμούς.
Όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν βγάλει κουβέντα για τα 6ήμερα χωρίς ρεπό μέσω τροποποιητικών συμβάσεων που έχουν έρθει στα μαγαζιά, για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των 10 ημερών σε αποθήκες και καταστήματα κατά τις εορταστικές περιόδους. Άχνα δεν έχει ακουστεί για τα κομμένα Σαββατοδεύτερα, για τη μείωση μισθών με το κόψιμο των υπερωριών στους ημιαπασχολούμενους, για τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις αποθήκες και τα καταστήματα. Κιχ δεν έχουν βγάλει για το ότι εργαζόμαστε κάτω από συνθήκες έντονης εντατικοποίησης.
Από τις 16/5/19 η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου για μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα εξασφάλιζε σύγχρονους όρους αμοιβής και εργασίας, παίρνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι την εξασφάλιση των κερδών της εταιρείας. Η πρόταση της ΔΑΣ προέκυψε μέσα από συλλογικές διαδικασίες (συσκέψεις, περιοδείες) με συναδέλφους. Απαιτήσαμε από τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου να συγκαλέσει ανοιχτό ΔΣ και ΓΣ ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι, να πουν γνώμη και να καταθέσουν τα αιτήματά τους.
Προφανώς τέτοιες διαδικασίες για αυτά τα σωματεία να θεωρούνται περιττές.
Δεν τρέφαμε καμία αυταπάτη για το ρόλο τους! Υπέγραψαν για τους εργαζόμενους χωρίς να απευθυνθούν σε αυτούς και την ίδια στιγμή κουβέντα δεν έχουν βρει να πουν για την επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα που εξαπολύεται μέσα από το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο που κατέθεσε η ΝΔ.
Μάλλον τους διευκολύνει ακόμα περισσότερο η ψήφισή του.
Καρφί δεν τους καίγεται για τις συλλογικές, ζωντανές διαδικασίες των εργαζομένων όπως είναι οι Γενικές Συνελεύσεις, για την οργάνωση της πάλης μας, για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Τους διευκολύνει η "ηλεκτρονική" ψηφοφορία αφού βγαίνουν από μεγάλο κόπο να πηγαινοφέρνουν τους συναδέλφους στην κάλπη, για να εκλέγονται οι εκλεχτοί της εργοδοσίας.
Τέτοια σωματεία θέλουν εργοδότες και κυβέρνηση, μηχανισμούς στήριξης των επιχειρηματικών τους σχεδίων! Εμείς αγωνιζόμαστε για σωματεία εργαζομένων, που ο κάθε εργαζόμενος θα έχει λόγο μέσα από τις συλλογικές, ζωντανές τους διαδικασίες, θα οργανώνουν την πάλη μας απέναντι στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική και τον εργασιακό μεσαίωνα.
Η ΔΑΣ το επόμενο διάστημα ακόμα πιο μαχητικά και πιο μαζικά θα μπει μπροστά για την ενημέρωση και την οργάνωση των συναδέλφων, για να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, για υπογραφή σύμβασης με τα δικά μας αιτήματα.
Στην επιχειρησιακή σύμβαση να υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, κεντρικές αποθήκες, τμήματα παραλαβών, ετοιμασίας, αποστολών, καθαριότητας, φύλαξης, οδηγών, τεχνικών και συντηρητών, υπάλληλοι γραφείων, λογιστών της εταιρείας "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ".
  • Πλήρες ωράριο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους 5ήμερο - 8ωρο - 40ωρο και μετατροπή όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε πλήρους απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Βασικός μεικτός μισθός 920 ευρώ χωρίς κανένα διαχωρισμό εργαζομένων.
  • Σύστημα κυλιόμενων βαρδιών και ρεπό για όλους τους εργαζόμενους με σταθερό τριμηνιαίο πρόγραμμα εργασίας.
  • Καθορισμός ειδικοτήτων και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της κάθε ειδικότητας. Απαγορεύεται ρητώς η ενασχόληση των εργαζομένων της επιχείρησης με άλλες ειδικότητες. Παροχή των ανάλογων μέσων ατομικής προστασίας και απαγόρευση της ενασχόλησης σε άλλα πόστα.
  • Η εταιρεία να μετακινεί τους εργαζόμενους σε καταστήματα του δικτύου της πλησίον στη διεύθυνση κατοικίας τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό λόγω ειδικότητας, θέσης κλπ., η εταιρεία υποχρεώνεται να εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Συγκεκριμένα για εργαζόμενους που δουλεύουν σε σημεία όπου υπάρχει πρόσβαση με ΜΜΜ να καλύπτει το ποσό της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, ενώ για όσους εργάζονται σε σημεία που δεν υπάρχει επαρκής πρόσβαση, υποχρεώνεται είτε να καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης, είτε τη μεταφορά των εργαζομένων με δικά της μέσα.
Μην αφήνεις τις τύχες σου σε ανθρώπους που δεν σε λογαριάζουν, που σε προσπερνάνε, που δεν σε "βλέπουν"!
Έλα σε επαφή με τη ΔΑΣ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου