ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΜΕ:Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει τη μη καταβολή του επιδόματος (Δώρου) Χριστουγέννων

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος (Δώρου) Χριστουγέννων, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Επιδόματα (Δώρα) Εορτών.
Το Επίδομα (Δώρο) Χριστουγέννων, όπως και το Επίδομα
(Δώρο) Πάσχα και το Επίδομα Αδείας, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Η καταβολή του (Δώρου) Χριστουγέννων πρέπει να γίνει έως τις 21/12.
Κανένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην εργοδοσία
Καθώς τα φαινόμενα απληρωσιάς γενικεύονται και ειδικά την περίοδο των εορτών οξύνονται, κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει την μη καταβολή του επιδόματος (Δώρου) του και να χάσει τα λεφτά του.
Τα Σωματεία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσουν κάθε εργαζόμενο και να παρέμβουν όπου χρειάζεται. Άμεσα να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και του Δώρου, ειδικά στους χώρους που υπάρχουν προβλήματα πληρωμών και καθυστερήσεων.
Κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί μπροστά από τα ΑΤΜ (Αυτόματα Μηχανήματα Ανάληψης) και επιστρέψει το δώρο στον εργοδότη όπως είχε γίνει τις προηγούμενες φορές.
Κάθε εργαζόμενος που δεν του έχει καταβληθεί το Δώρο μέχρι τις 21 Δεκέμβρη, πρέπει άμεσα να έρθει σε επαφή με το Σωματείο του, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο και μαζί να διεκδικήσουν την καταβολή του. Να γίνουν καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία υποχρεούται να υποβάλει μήνυση στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και να ζητήσει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας προς τον εργοδότη που δεν έχει καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων.
Το Δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων, το οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να το αφαιρέσουν. Η υπεράσπισή του είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για τα ταξικά συνδικάτα.
Όποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καταβολή του Δώρου να έρθει άμεσα σε επαφή με τις δυνάμεις, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο χώρο του ή να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα του ΠΑΜΕ: 210-3833786, 210-3301847»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου