ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ:Ακόμα και τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν τα κυβερνητικά παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης»

Την καθήλωση των μισθών σε εξευτελιστικά επίπεδα με τάσεις παραπέρα μείωσης καθώς και την ταυτόχρονη επέκταση της μερικής απασχόλησης επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τους μισθούς και την απασχόληση, για το Φλεβάρη του 2018.
Κόντρα στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη θα βελτιώσει τάχα τη θέση των εργαζομένων, κόντρα στους ανυπόστατους ισχυρισμούς πως η κυβέρνηση «ενισχύει» τη θέση των εργαζομένων, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης.
Οπως ξεκάθαρα προκύπτει από τα στοιχεία και τις συγκρίσεις, παρά τη σχετική αύξηση της απασχόλησης, το εργατικό εισόδημα όχι μόνο παραμένει καθηλωμένο, αλλά συνεχίζει να δέχεται πιέσεις προς τα κάτω, ενώ η μόνη αύξηση που παρατηρείται είναι αυτή της μερικής απασχόλησης και εν γένει της «ευελιξίας».
Στο 30% η μερική απασχόληση, με μέσο μισθό 378 ευρώ μεικτά!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) των επιχειρήσεων, τον περασμένο Φλεβάρη τρεις στους δέκα μισθωτούς στις κοινές επιχειρήσεις εργάζονταν με μερική απασχόληση και ο μέσος μισθός τους ήταν μόλις 378,21 ευρώ μεικτά.
Ο αριθμός των μισθωτών με μερική απασχόληση το Φλεβάρη του 2018 εκτοξεύτηκε στα 623.119 άτομα από τα 2,033 εκατομμύρια μισθωτούς, αποτελώντας το 30,15% του συνόλου των μισθωτών. Η μέση απασχόληση αυτών των μισθωτών είναι 16,06 μέρες εργασίας, ενώ το μέσο ημερομίσθιο διαμορφώθηκε στα 23,55 ευρώ μεικτά. Τον αντίστοιχο μήνα του 2017 ο μέσος μισθός των μισθωτών με μερική απασχόληση ήταν σχεδόν ίδιος, 378,96 ευρώ μεικτά, με 16,01 μέρες εργασίας, όμως ο αριθμός των μισθωτών που εργάζονταν με μερική απασχόληση ήταν 557.102 εργαζόμενοι: Δηλαδή ο αριθμός τους φέτος αυξήθηκε κατά 66.017 άτομα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και σε ποσοστό κατά 11,85%.
Συγκρίνοντας με τον προηγούμενο μήνα, το Γενάρη του 2018, ενώ ο αριθμός των μισθωτών με μερική απασχόληση είναι περίπου ίδιος (626.079 άτομα), ο μέσος μισθός υποχώρησε κατά 15,69 ευρώ (από 393,8 ευρώ).
Νέα μείωση στο μέσο μισθό στο σύνολο των εργαζομένων
Η καθήλωση των μισθών, με τάσεις παραπέρα συρρίκνωσης, επιβεβαιώνεται και από τον μέσο μισθό στο σύνολο των μισθωτών, ο οποίος τον περασμένο Φλεβάρη διαμορφώθηκε μόλις στα 929,26 ευρώ μεικτά. Αν απ' αυτό το ποσό αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και ο φόρος που του αναλογεί, ο καθαρός μέσος μισθός στο σύνολο των μισθωτών πέφτει κάτω από τα 800 ευρώ. Μάλιστα, σε σύγκριση με το Φλεβάρη του 2017 ο μέσος μισθός έχει χάσει το ποσό των 14,75 ευρώ, δηλαδή καταγράφεται παραπέρα μείωση κατά 1,58%!
Αντίστοιχα, το μέσο ημερομίσθιο ήταν τον περασμένο Φλεβάρη 44,42 ευρώ μεικτά, από 44,99 ευρώ μεικτά τον ίδιο μήνα του 2017.
Η κατρακύλα των μισθών συνεχίζεται και στην περίοδο που καταγράφονται αναιμικοί ρυθμοί ανάκαμψης. Και σε αυτήν τη φάση, η εργατική τάξη αντιμετωπίζει την εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου, το οποίο, εξοπλισμένο με όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα όλων των κυβερνήσεων και με ιδιαίτερη ένταση από το 2010, πέτυχε τη συντριβή των μισθών και διαθέτει τα εργαλεία για την καθήλωση και την παραπέρα συμπίεσή τους.
Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι το 2010, το Φλεβάρη, ο μέσος μισθός των μισθωτών ήταν 1.264,32 ευρώ μεικτά, δηλαδή σε σύγκριση με τον φετινό Φλεβάρη οι απώλειες ανέρχονται στο 26,5%, χωρίς να υπολογίζονται οι άλλες μορφές της επίθεσης στο εργατικό εισόδημα, όπως η κλιμάκωση της αντιλαϊκής φοροληστείας. Αντίστοιχα, ο μέσος μισθός στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση έχει υποχωρήσει κατά 30%: Από 540,51 ευρώ που ήταν το Φλεβάρη του 2010, κατέβηκε στα 378,21 ευρώ φέτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου