ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Σωματείου καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την άσκηση ωμής βίας και καταστολής, αυτή την φορά σε συναδέλφους μας στα Γιάννενα που απαιτούν τις θέσεις εργασίας τους.
Η προσπάθειά εργοδοσίας και κυβέρνησης να κάμψουν τους εργαζόμενους έπεσε στο κενό. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα.
Κρούσματα τρομοκράτησης εργαζομένων είχαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα και στην Θεσσαλονίκη με τα ΜΑΤ να συνοδεύουν κάθε μας κινητοποίηση, να προστατεύουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Εργοδότες και κράτος χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να κάμψουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων. Πότε υποσχόμενοι τις θέσεις εργασίας (υποσχέσεις που δεν κρατούν), πότε τρομοκρατώντας, απειλώντας και εκβιάζοντας. Μας εκβίασαν να δεχτούμε πριν από ένα περίπου χρόνο, κούρεμα μισθών και δεδουλευμένων για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Μας απείλησαν με μηνύσεις και συλλήψεις. Μας τρομοκρατούν με μέτρα καταστολής.
Η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ με μεταβίβαση της επιχείρησης κάτω από το τραπέζι προσπαθεί να ξεφορτωθεί παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους αναλώσιμους. Τα καταστήματα που ανοίγει η ΜΑΡΚΕΤ IN θα έπρεπε να λειτουργούν με εργαζόμενους της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» βάσει του Π.Δ 178/02.
Η καλοστημένη μηχανή που στήθηκε ώστε η νέα εργοδοσία να απαλλαγεί από το προσωπικό πρέπει να σταματήσει. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν να καλούν τους εργαζόμενους να επιδιώξουν τις απολύσεις τους, υποσχόμενοι τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας. Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει να βάζει πλάτη στις επιδιώξεις των εργοδοτών.
Ο εργαζόμενοι βλέπουν και καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται. Δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματα μας γιατί για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Και καλούμε και κάθε εργαζόμενο, τίμιο αγωνιστή να πάρει το μέρος μας, να έρθει μαζί μας να παλέψει για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμπαραταχθεί στο πλευρό μας, γιατί το δικό μας παράδειγμα δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο, και γιατί ο αγώνας για το μεροκάματο είναι αγώνας ταξικός και θέλει ενότητα και αντοχή.

Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία
την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας την Τρίτη 31/10/2017 6μ.μ. 
 έξω από το κατάστημα Βενιζέλου.
Απαιτούμε:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου