--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Κ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ.&ΥΠΑΛ. ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Β.Ε, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ. ΣΤΙΣ ΕΠΙΧ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Άνεργε , άνεργη,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!
Την ανεργία, όπως και την κρίση τη γεννά το σύστημα όπου όλα λειτουργούν για τα κέρδη των λίγων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, οι βιομήχανοι υποκρίνονται όταν « χύνουν μαύρο δάκρυ» για τους άνεργους. Αξιοποιούν την ανεργία για να πιέσουν μισθούς και δικαιώματα. Με την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων των προηγούμενων χρόνων μια παλιά θέση εργασίας αντικαταστάθηκε με δύο και τρεις θέσεις , με ελαστικά ωράρια 3ωρα – 4ωρα , εκ περιτροπής απασχόληση, μαύρη εργασία.
Πάνω από το 50% των προσλήψεων των τελευταίων χρόνων αφορούν εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Η ανάπτυξη που μας σερβίρουν Κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες , δεν χτυπά το πρόβλημα της ανεργίας. Οι εργοδότες θέλουν να έχουν όλο και λιγότερους στη δουλειά , να δουλεύουμε εντατικά με τις καινούριες μηχανές που φέρνουν στα εργοστάσια, αντί αυτό να μας ελαφρύνει δίνοντας μας παραπάνω ελεύθερο χρόνο και λιγότερη ανεργία.
Τώρα είναι η ώρα ο κάθε άνεργος – η να οργανωθεί στις επιτροπές ανέργων των σωματείων, των λαϊκών επιτροπών. Αυτή η οργάνωση, η πάλη, ο αγώνας απέναντι σε αυτούς που μας καταδικάζουν σε αυτή την μαύρη ζωή είναι που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα μας.
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα!
Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
* Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
* Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
* Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
* Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
* Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Τα ταξικά σωματεία απευθύνουν πλατύ κάλεσμα προς τους ανέργους , να οργανωθούν να παλέψουν ,να μην υποκύψουν στην απαισιοδοξία , τη μοιρολατρία και την απογοήτευση.
Σε καλούμε για να δώσουμε μήνυμα αντεπίθεσης και αγώνα :
* Την Πέμπτη 1/9 στις 7μμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους στην αγωνιστική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί για ανέργους και εργαζόμενους .
* Την Δευτέρα 5/9 στις 10πμ σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου για τα οξυμένα προβλήματα των ανέργων.
* Την Τετάρτη στις 10πμ σε κινητοποίηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
* Σάββατο 10/9 στις 6μμ στην Πλατεία Αριστοτέλους ( κάτω στη παραλία) στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ εν όψει της ΔΕΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου