ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Δεν παρακολουθώ το μέλλον που μου ετοιμάζουν
Απαιτώ διεκδικώ τη ΖΩΗ μου αξίζει.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ
28 ΦΛΕΒΑΡΗ 6:30Μ.Μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Αριστοτέλους 32 με Ολύμπου.

    Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στον όμιλο Μαρινόπουλος α.ε
Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας έχουν δεχτεί μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι  ελαστικές εργασιακές σχέσεις έχουν γενικευτεί. Εργαζόμαστε με  την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούμε ήδη με  τον μεγάλο βραχνά της ανεργίας μέσα στις οικογένειες μας.
    Ήδη η κυβέρνηση δρομολογεί το  πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων για τη κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση των  απολύσεων, την διάλυση  των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.
Αυτή είναι η  δύσκολη κατάσταση μέσα στην οποία έχουμε περιέλθει. Φτάνει όμως να την περιγράφουμε, ακόμα και να αγανακτούμε,  αν δεν δούμε με μάτια καθαρά ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, ποιος  βγαίνει κερδισμένος;
   Η εταιρία  Μαρινόπουλος την περασμένη διετία, περίοδο καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Προχώρησε σε εξαγορά των Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης στη Β. Ελλάδα, Λάρισα στη Θεσσαλία, Αριάδνη στην Κρήτη Κρόνος στην Πάτρα και μια σειρά εξαγορών στα Βαλκάνια. Είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ και απασχολεί περισσότερους από 12.000 εργαζομένους πανελλαδικά. Είναι ένα από τα μονοπώλια στο σοβαρό τομέα του φαρμάκου. Δεν τις έλειψαν τα κεφάλαια για επενδύσεις, αντίθετα ακολούθησε επιθετική πολιτική για να διατηρήσει τα κέρδη και τα  μερίδια της στην αγορά στον ανταγωνισμό της με τις άλλες μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τσάκισε τα δικαιώματα μας, έριξε τους μισθούς μας, εντατικοποίησε την εργασία μας.
    Η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αρκετές φορές έχει καλέσει εμάς τους εργαζόμενους όπως κάνει και σήμερα να την εμπιστευτούμε  και να την βοηθήσουμε  για  να ξεπεράσει την «κρίση».  Επιδιώκει  τη συναίνεση, να σκύψουμε το κεφάλι και να   δεχτούμε  τη σφαγή των δικαιωμάτων μας.   Ενώ παράλληλα εξαπολύει απειλές και εκβιασμούς. Ότι δεν μπορεί να αποσπάσει με  το « καλό»  το επιβάλει με  το μαστίγιο,  αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο.  Προχωράει σε κλείσιμο καταστημάτων από το καλοκαίρι και παράλληλα σε απολύσεις των συναδέλφων μας, δυναμώνει την τρομοκρατία, έφερε ατομικές συμβάσεις στα καρφούρ με μείων 8% και τώρα ανακοινώνει τη συνεργασία με το Σκλαβενίτη μέσο μιας νέας εταιρίας για 33 ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ.
   Πολύτιμος συμπαραστάτης της εταιρίας Μαρινόπουλος αποδείχτηκε η πλειοψηφία της διοίκησης του πανελλαδικού Σωματείου που συμφώνησε στο κόψιμο των επιδομάτων μας δήθεν για να μη γίνουν απολύσεις, στους προσβλητικούς και εξευτελιστικούς έλεγχους στα προσωπικά μας είδη  εκτός των καταστημάτων και στη διανομή φυλλαδίων με τροποιητικές συμβάσεις. Μπροστά στης εκλογές που έγιναν τον Οκτώβριο απέκλισε το παράρτημα της Θεσσαλονίκης γιατί στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια της εταιρίας, καθώς και μια σειρά ακόμα παραρτήματα που δεν ήταν της αρεσκείας τους. Γνώριζαν ήδη από το καλοκαίρι όπως αποδείχτηκε τα σχέδια της εταιρίας και αντί να οργανώσουν τους συναδέλφους φρόντισαν να τους κοιμίσουν βοηθώντας με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση των σχεδίων της εταιρίας.
Προκήρυξε απεργία κάτω από πίεση στις 1 Δεκέμβρη μόνο σε έξη νομούς στην Ελλάδα, λες και την υπόλοιπη Ελλάδα δεν την αφορούσε. Έτσι προέκυψε η ανάγκη για οργάνωση των εργαζομένων στην βόρεια Ελλάδα.
      Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση, οι πραγματικοί αντίπαλοι μας.  Από τη μία πλευρά είναι η εταιρία και η κυβέρνηση  και από την άλλη είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, που  πληττόσαστε από την αντιλαϊκή λαίλαπα. Το ερώτημα που τώρα μπαίνει μπροστά μας είναι αν εμείς μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, στην ουσία τη ζωή τη δική μας και της οικογένειας μας;
     Εμείς απαντάμε ναι! Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του  οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Η  συμμετοχή, η οργάνωση όλων μας, στο Σωματείο των δικών μας συμφερόντων, η δική μας   θέληση και δράση,  είναι που θα μας κάνει  ικανούς  να αποκρούσουμε την επιθετικότητα της εργοδοσίας, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση για να υποχωρήσει στις αξιώσεις της και να κατακτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.
    Οι αγώνες μας μπορούν να είναι αποτελεσματικοί αν κρατάμε ασίγαστο το μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και στα στηρίγματα της είτε κυβερνητικά είτε συνδικαλιστικά. Να μην υποχωρούμε κάτω από τις δικές μας ανάγκες, να μην συμβιβαζόμαστε και  υποτασσόμαστε στις δυσκολίες, τις μεγάλες πιέσεις που δεχόμαστε. Με τη συμμετοχή μας στο Σωματείο των δικών μας αναγκών, την οργάνωση ανά κατάστημα με σωματειακές επιτροπές, την αλληλεγγύη όλων μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το σωματείο μας δεν διαιρεί τους συναδέλφους αλλά αντίθετα δουλεύει προς την κατεύθυνση της ενότητας των εργαζομένων. Ο αγώνας μας είναι αδιαίρετος γιατί οι εξελίξεις στην επιχείρηση μας επηρεάζουν όλους και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τις αποκρούσουμε.
Καλούμαστε όλοι στην γενική συνέλευση για να οργανώσουμε της δράση μας  με βάση τις εξελίξεις που τρέχουν. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη, η μαζικότητα της συνέλευσης θα καθορίσει τις εξελίξεις από την δική μας πλευρά και θα διαμορφώσει τους όρους της επιτυχίας των δικών μας προσπαθειών.



Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2 σχόλια:

  1. Το νέο σωματείο στο μαρινοπουλο που είναι ταξικό, μιας και το άλλο πουλήθηκε στην εργοδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ίδια μέρα και ώρα στον 1ο όροφο του εκθ, η Κομματική Οργάνωση του εμπορίου, κάνει σύσκεψη με θέμα «πολιτικές εξελίξεις – πρόταση του ΚΚΕ». Θα γίνει μια καλή συζήτηση πρέπει να την παρακολουθήσουμε όλοι πλην Εργ.Μαρινοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή