--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

24ωρη απεργία στα S/Μ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»
Έσπασαν την τρομοκρατία και απήργησαν 


Με πρωτόγνωρα μαζική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», παρά την προσπάθεια
της εργοδοσίας να υπονομεύσει τον αγώνα τους με τρομοκρατία, απειλές, αλλά και μοιράζοντας διατακτικές έναντι των δεδουλευμένων που τους οφείλει.
Εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής στην απεργία, δεν λειτούργησαν 12 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και ένα (1) στα Γιάννενα, ενώ τα υπόλοιπα υπολειτούργησαν με απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία με διευθυντικά στελέχη και προϊσταμένους.
Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο από τις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις στα καταστήματα της Επταπυργίου, της Βενιζέλου, της Τούμπας και της Κομνηνών στην Καλαμαριά. Στη συνέχεια, οι απεργοί εργαζόμενοι από τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της Κ. Ντηλ στο κέντρο της πόλης και από εκεί πραγματοποίησαν μαχητική πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Μετά το τέλος της διαδήλωσης στο κέντρο της πόλης, οι απεργοί κατευθύνθηκαν προς το κατάστημα της Τούμπας όπου παρέμειναν μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Δίπλα τους, εκεί, βρέθηκε και το συγκρότημα του ΠΑΜΕ που τους συντρόφεψε με μουσική και τραγούδι σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους.
Την Κυριακή, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κατάστημα «Αρβανιτίδης» στην Καλλικράτεια της Χαλκιδικής που λειτουργούσε καθώς βρίσκεται σε τουριστική περιοχή. Ενημέρωναν τους καταναλωτές τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η απλήρωτη δουλειά και οι απολύσεις όσο και για την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία, οδηγώντας σε λουκέτο τους μικρούς εμπόρους αλλά και σε αύξηση των ωρών εργασίας των εμποροϋπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι του «Αρβανιτίδη», με οργανωτή του αγώνα τους το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο και τη στήριξη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Διεκδικούν: άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, ανάκληση των απολύσεων, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων, επαναφορά της κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους και όλες ανεξάρτητα από την ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου