--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ


24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 29/6/2013 εκτός Χαλκιδικής
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 30/6/2013 στην Χαλκιδική
Συγκέντρωση την Κυριακή 30/6/2013 στην Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Την παρατεταμένη απλήρωτη δουλειά που έχει διαμορφώσει μήνες τώρα επιδιώκει σήμερα να αξιοποιήσει για να βαθύνει την εκμετάλλευση και να προστατεύσει τα κέρδη της η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», που αξιώνει να εξοφλήσει τους μισθούς που χρωστά με διατακτικές αγοράς προϊόντων που αντιστοιχούν στο 50% των οφειλών.
Οι παραπάνω πρακτικές έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο κατάστημα της αλυσίδας
 στα Γιάννενα, αλλά και σε Βέροια και Κοζάνη γίνονται στο φόντο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων των 4 μηνών που έγιναν από το επιχειρησιακό σωματείο το προηγούμενο διάστημα πανελλαδικά και συνεχίζονται το επόμενο Σάββατο με νέα απεργιακή κινητοποίηση.
Η εργοδοσία του «Αρβανιτίδη» με αυτό τον τρόπο προσδοκά πολλαπλά οφέλη και πάντα με στόχο τη διάσωση της επιχειρηματικής κερδοφορίας στο φόντο της όξυνσης του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και στον κλάδο του σούπερ μάρκετ. Από τη μια φαίνεται ότι έτσι είναι συνεπείς προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως στο χέρι θα πάρουν μόνο το 50% των δεδουλευμένων οφειλών χωρίς να μπορούν καλύψουν τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί και τρέχουν. Από την άλλη η εργοδοσία βγαίνει διπλά κερδισμένη, αφού τα μισά χρωστούμενα επιστρέφουν στα ταμεία της με την αγορά εμπορευμάτων από τα σούπερ μάρκετ.
Η κερδοσκοπική αυτή πρακτική φαίνεται ότι δεν αφορά μόνο τους ανεξόφλητους μήνες. Στη διατακτική που δόθηκε στα Γιάννενα γίνεται λόγος και για το μήνα Ιούλη και δείχνει ότι επιδιώκεται να μονιμοποιηθούν και να απλωθούν οι δυσμενέστεροι για τους εργαζόμενους όροι στις απολαβές τους. Έτσι εξηγείται και η προσπάθεια της εργοδοσίας να πείσει ότι οι διατακτικές είναι προσωρινό μέτρο και πως αφορούν μόνο τους ανεξόφλητους μήνες.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Αρβανιτίδη» - και όχι μόνο - δεν πρέπει να επιδείξουν καμία ανοχή στις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων να πληρώνουν όποτε, όπως και με όποιον τρόπο θέλουν τους εργαζόμενους. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να επιδείξουν συναίνεση και συμβιβασμό στις εργοδοτικές αυτές προκλήσεις και σχεδιασμούς που με όχημα την καπιταλιστική κρίση ανοίγουν το δρόμο για να συμπιεστούν οι μισθοί και τα μεροκάματα, να διαμορφωθούν ακόμη πιο φτηνοί εργαζόμενοι, να απλωθεί η φτώχεια και εξαθλίωση στην εργατική τάξη και στο λαό για μη «βουλιάξουν» τα επιχειρηματικά κέρδη

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 29/6/2013 εκτός Χαλκιδικής
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 30/6/2013 στην Χαλκιδική
Συγκέντρωση την Κυριακή 30/6/2013
στην Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου