ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Για το χτύπημα στον εργάσιμο χρόνο στα εμπορικά καταστήματα

 

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Το τελευταίο διάστημα δεκάδες επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου, με πρόσχημα τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοιού, έχουν βάλει στο μάτι μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, με πρώτο το σμπαράλιασμα των συμβάσεων εργασίας.

Τελευταίο παράδειγμα, η εργοδοσία στα NAK, που αφού έβαλε ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενών της στο πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, τώρα ζητά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δουλεύουν από 40, 53 ώρες την εβδομάδα, και μάλιστα χωρίς έξτρα αποδοχές, και χωρίς να δηλώνονται στο ΕΡΓΑΝΗ! Με λίγα λόγια, καλεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμα και εργαζόμενες μητέρες που δικαιούνται μειωμένο ωράριο.

Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι ούτε μεμονωμένη, ούτε η εξαίρεση. Από την

πρώτη στιγμή που άρχισε να εκδηλώνεται η νέα οικονομική κρίση, και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοιού που την έφερε μια ώρα αρχύτερα, η εργοδοσία έλαβε κάθε μέτρο για να διασφαλίσει τα κέρδη της. καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες για εξαναγκασμό σε παραίτηση (μια που οι απολύσεις…. απαγορεύονται) η μαύρη εργασία γίνεται κανόνας, σε πολλές περιπτώσεις έρχονται στους εργαζόμενους εκβιαστικά διλήμματα για τροποποίηση των συμβάσεων τους ή ανεργία.

Είναι οι ίδιες επιχειρήσεις, όπως και η ΝΑΚ, που όλο το προηγούμενο διάστημα, μπούκωσαν στα κέρδη, έκαναν για χρόνια ρεκόρ τζίρων, μεγάλωσαν τις επενδύσεις τους, και πάλι πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων.

Σε αυτό τον νέο γύρο επίθεσης των δικαιωμάτων μας, μπροστάρης για ακόμη μια φορά είναι η κυβέρνηση, που έδωσε νέα όπλα στο κεφάλαιο του εμπορίου για να θωρακίσει τα κέρδη του, μεταφέρει τα σπασμένα της κρίσης που προκάλεσαν τα αφεντικά μας, στις πλάτες των εργαζόμενων.

Την ίδια στιγμή που δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, συνολικά του λαού, που τα νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα μπροστά στην νέα έξαρση των κρουσμάτων, τα όποια μέτρα πάρθηκαν αφορούσαν αποκλειστικά στο να εξασφαλιστεί ζεστό χρήμα για τα αφεντικά μας, είτε με το πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, είτε με φοροελαφρύνσεις και άλλα δωράκια, όπως η πλήρης απαξίωση της Επιθεώρησης εργασίας.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό κυβέρνηση και εργοδοσία να καλούν το λαό να επιδείξει ατομική ευθύνη ενάντια στην πανδημία, την ίδια στιγμή που η υγεία του τσακίζεται από την εντατικοποίηση της εργασίας, από τη δουλειά ήλιο με ήλιο.


Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να πραγματοποιήσουν ελέγχους συνολικά σε όλα τα εμπορικά καταστήματα όσο αφορά τον χρόνο εργασίας αλλά και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΝΑΚ, συνολικά στα εμπορικά καταστήματα, να μην δεχτούν με σκυμμένο το κεφάλι καμία αλλαγή προς το χειρότερο των όρων εργασίας τους. Να μην μείνουν μόνοι απέναντι στον νέο κύκλο επίθεσης.

Ο μόνος σίγουρος δρόμος για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, για να παλέψουμε για δουλειά και ζωή με βάση τις ανάγκες μας είναι οργανωμένοι μέσα στα σωματεία μας.



ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    - Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα που θα γνωστοποιείται στον εργαζόμενο στην αρχή κάθε μήνα.

    - Κατάργηση των σπαστών ωραρίων

    - Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους

    - Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.

    - Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων

    - Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας



ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου