ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΔΑΣ ΟΙΥΕ:Ανακοίνωση για την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου για το διορισμό ΔΣ στην ΟΙΥΕ

Με την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στις 17/5/2019 και ήρθε σήμερα στα χέρια μας, αφού πάρθηκε υπόψη η ακροαματική διαδικασία των μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν, στο νέο ΔΣ της ΟΙΥΕ που έχει αποκλειστική ευθύνη την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, δεν ορίζονται οι Καραγεωργόπουλος - Βασιλόπουλος - Κυριακούλιας, δηλαδή ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ, που είναι παράλληλα μέλη της ΕΕ και του ΔΣ της ΓΣΕΕ. Η απόφαση του Δικαστηρίου έκανε πλήρως δεκτό το κείμενο 90 σελίδων της ΔΑΣ για τα έργα
και τις ημέρες της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ και το αίτημά της να πεταχτούν εκτός του ΔΣ οι επικεφαλής της.
Η ΔΑΣ ενιαία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της συνδικαλιστικής μαφίας και των φτερών της στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων δηλαδή όσων είναι αποδεδειγμένα εργοδότες, όσων έφεραν την εργοδοσία και τα goldenboys στις γραμμές των σωματείων, αυτούς που ήθελαν να κάνουν συνέδρια με μπράβους και Αστυνομία, στήνοντας κάλπες μυστικά σε διάφορες αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων της Αττικής, αυτοί που διέλυσαν τα συνέδρια επειδή βγήκαν στη φόρα οι βρωμιές τους.
Η συνδικαλιστική μαφία, που όλο αυτό το διάστημα μιλούσε για τρομοκρατία, για τραμπούκους και για στοιχεία που τάχα είχε στα χέρια της, οι λαλίστατοι "συνδικαλιστές" των socialmedia, αυτοί που με ψέματα, συκοφαντίες, λάσπη και με στοχευόμενα sites γνωστής προέλευσης που σχετίζονται με τους ίδιους προσπάθησαν να σηκώσουν σκόνη για να κρύψουν τη δυσοσμία τους, βρίσκονται εκτός του ΔΣ. Οι παρεμβάσεις υπέρ τους από την κυβέρνηση, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ μέχρι και από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν τις βρωμιές τους.
Ο σημερινός συσχετισμός που αποτυπώνεται στην ΟΙΥΕ και κατ’ επέκταση και στη ΓΣΕΕ είναι προϊόν εκβιασμών, νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης. Οι επικεφαλής των παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου, ΔΑΚΕ) που συγκροτούσαν ως σήμερα το προεδρείο της ΟΙΥΕ και με έπαρση μιλούσαν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και πως τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έβγαιναν λαβωμένες από τις αρχαιρεσίες, είναι αυτοί που σήμερα δεν ορίζονται στο ΔΣ λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που προσκόμισαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ δηλαδή των συναλλαγών τους με την εργοδοσία και της ιδιότητάς τους ως εργοδότες.
Υπενθυμίζουμε προς γνώση και συμμόρφωση:
  • Ο τέως πρόεδρος της ΟΙΥΕ Καραγεωργόπουλος και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, ο εργοδότης συνδικαλιστής που πηδά από οργάνωση σε οργάνωση για να τις λερώνει, βρέθηκε αγκαλιά με 4 επιχειρήσεις σε διαφορετικούς τομείς και οικονομικούς κλάδους στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
  • Στα σωματεία μηχανισμούς της εργοδοσίας (κλαδικό των supermarket και ΠΑΣΥΕ) η επαφή της εργοδοσίας μέσω των δεκάδων διευθυντικών στελεχών με την ομάδα του Βασιλόπουλου έχει καταγραφεί με δεκάδες καταγγελίες, με απειλές, με εκβιασμούς και κυρίως με οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που πολλά από αυτά δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως της δημοσιότητας.
  • Η συμμετοχή εργοδοτών και διευθυντικών στελεχών χαρακτηρίζει τις αρχαιρεσίες και άλλων σωματείων που βρίσκονται στη δύναμη της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΕΝΤ κλπ).
Έχουμε επίγνωση του σημερινού συσχετισμού, γνωρίζουμε πως παραμένει αρνητικός. Όμως παρεμβαίνουμε μέσα σε αυτόν, δεν κλείνουμε τα μάτια στην καραμπινάτη νοθεία και στην εξόφθαλμη εργοδοτική παρέμβαση που τον καθορίζει.
Οι απειλές και οι προτροπές από διευθυντικά στελέχη για συμμετοχή των εργαζομένων σε σωματεία-εργοδοτικούς μηχανισμούς, οι εκβιασμοί σε εργάτες για να ψηφίσουν σε αρχαιρεσίες σωματείων μέσω των προγραμμάτων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, ο αποκλεισμός ζωντανών σωματείων με δράση και εμφάνιση σε κάθε πόλη της χώρας και η παράλληλη νομιμοποίηση αντιπροσώπων από σωματεία-φαντάσματα μιας χρήσης, αποτελούν τον κανόνα στη λειτουργία της ΟΙΥΕ, το έδαφος για να διαμορφώνονται οι συσχετισμοί.
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω!
Η σημερινή δικαστική απόφαση επιβεβαιώνει τον αγώνα εκατοντάδων συναδέλφων που κατ' αρχάς στα σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας δεν έσκυψαν το κεφάλι, αψήφησαν εκβιασμούς και απειλές από τα διευθυντικά στελέχη και απευθύνθηκαν στις δυνάμεις της ΔΑΣ. Η ανάδειξη των αναβαθμισμένων πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας προκειμένου να διαμορφώνει τους συσχετισμούς είναι ένα βήμα.
Η μάχη απέναντί τους και ο αγώνας ενάντια στην ωμή εργοδοτική παρέμβαση με φυσική παρουσία των εργοδοτών και των ανθρώπων της μέσα στα σωματεία, θα συνεχιστούν αμείωτα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα.
Η ΟΙΥΕ δεν ανήκει σε αυτές τις δυνάμεις, δεν ανήκει στη συνδικαλιστική μαφία, δεν είναι τσιφλίκι τους. Η ΟΙΥΕ είναι τα σωματεία της, οι ζωντανές δυνάμεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στα γραφεία, στις αποθήκες, στην καθαριότητα, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πετάξουν εκτός των γραμμών τους την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας απέναντι σε όποια κυβέρνηση βρεθεί μπροστά μας το επόμενο διάστημα, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία.
Τονίζουμε για μια ακόμα φορά πως η παρουσία μας στη διορισμένη διοίκηση έχει έναν και μόνο στόχο: Την προσπάθεια να εξασφαλίζουμε σε κάθε στιγμή ότι τίποτα δεν θα γίνεται στα κρυφά και με πρακτικές μαφίας πίσω από τις πλάτες των συνδικάτων και των εργαζομένων. Θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά ώστε το συνέδριο της ΟΙΥΕ να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες και νόθους, χωρίς μπράβους και ανθρώπους της νύχτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου