ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά,10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου



1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!

   Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κοσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
   Το σύνθημα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ» είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλο τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Έχεις πείρα. Αξιοποίησε την!

   Για άλλη μια φορά, ακόμα περισσότερο μπροστά στις εκλογές, έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι να μας πείσουν ότι ο εργαζόμενος έχει να κερδίσει από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, τη μετατροπή της σε προγεφύρωμα ιμπεριαλιστικών σφαγών.
   Συναδέλφισσα, συνάδελφε, αναρωτήσου!
·     Σου λένε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και οι επενδύσεις θα ανεβάσουν τους μισθούς. Τη στιγμή που με βάση τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ οι επενδύσεις στον υποκλάδο των σούπερ μάρκετ έφτασαν το 1,5 δις. τα τελευταία 5 χρόνια, είδαν οι εργαζόμενοι τη ζωή τους να βελτιώνεται; ΟΧΙ.
·     Σου λένε ότι είναι εθνική υπόθεση να έρθουν ξένες επενδύσεις. Μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επενδύσεις στον κλάδο μας αποτελεί η εξαγορά του Mediterranean Cosmos από την Lamda Development. Πόσο βελτιώθηκε η ζωή των εργαζομένων του συγκεκριμένου χώρου; Καταργήθηκαν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης; Ανέβηκαν οι μισθοί; ΟΧΙ.
·     Σου λένε κυβέρνηση, αντιπολίτευση και περιφερειακές αρχές ότι η μετατροπή της χώρας σε βάση του ΝΑΤΟ με αναβαθμισμένο ρόλο για την πόλη μας θα φέρει επενδύσεις και ασφάλεια. Σταμάτησαν τα σύννεφα του πολέμου να μαζεύονται απειλητικά στη γειτονιά μας, στην ευρύτερη περιοχή; ΟΧΙ.
·     Σου λένε ότι έχουμε «σκίσει τα μνημόνια» και η χώρα μας περνά σε μια φάση «δίκαιης ανάπτυξης». Είδες να επανέρχεται ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ; Να επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις; ΟΧΙ.
   Η ανάπτυξη τους είναι για μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Είναι καπιταλιστική. Χτίζεται πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας. Χτίζεται πάνω στους μισθούς πείνας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη διάλυση της κοινωνικής μας ζωής με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Παρά τις φαγωμάρες τους, κυβέρνηση, κόμματα των εργοδοτών, τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες συμφωνούν στο βασικό: ότι ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο.

Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία! 
Έξω η εργοδοσία από τα σωματεία!

   Μέσα σε αυτή την κατάσταση οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις έχουν ένα μεγάλο σύμμαχο. Τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος-Κιουτσούκης-Βασιλόπουλος) που προσπαθεί να μετατρέψει τα σωματεία μας σε μακρύ χέρι των εργοδοτών και της κυβέρνησης στους χώρους δουλειάς, σε μηχανισμούς υποταγής της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό προσπαθούν να μπάσουν εργοδότες, διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και νόθους αντιπροσώπους στο συνδικαλιστικό κίνημα.Οι εργαζόμενοι των My Market το είδαν με τα μάτια τους όταν οι διευθυντές τους έσερναν με το ζόρι να ψηφίσουν ένα συνδικαλιστή που δεν ήξεραν (τον Κυριακούλια του ΣΥΡΙΖΑ) σε ένα σωματείο που δεν είχαν δει ποτέ (τον ΠΑΣΥΕ).
   Η μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι για τις καρέκλες και τα κουκιά. Είναι μάχη για να γίνει κάθε συνδικάτο αποκούμπι του εργαζόμενου. Είναι μάχη για τον προσανατολισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη εργοδοτικά σωματεία-φαντάσματα! Χρειάζονται σωματεία ζωντανά, μαχητικά, ταξικά!

   Υπάρχει διέξοδος! Δυναμώνουμε το σωματείο μας, την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσ/νίκης, γινόμαστε η φωνή του, δυναμώνουμε τα πόδια του στο χώρο δουλειάς. Παλεύουμε να κερδίσουμε κάθε συνάδελφο μας με την ταξική γραμμή πάλης. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ.
   Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.
   Διεκδικούμε:
·     Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
·     Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για κάθε διαπραγμάτευση. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων.
·     Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης.
·     Κατάργηση των σπαστών ωραρίων και όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
·     Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας.
·     Μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά,


10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου


ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου