ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΟΓΕ:8 Μάρτη σύμβολο αγώνα θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα

Με σύνθημα «8 Μάρτη σύμβολο αγώνα θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα», δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα οι Σύλλογοι Γυναικών της Θεσσαλονίκης - μέλη της ΟΓΕ, τιμώντας το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη.  (Δείτε εδώ video).
Απαίτησαν: «Μόνιμη και σταθερή
εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα. Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν Κοινωνικών Υπηρεσιών. Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση».
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα της ΟΓΕ στο πρωθυπουργικό γραφείο και ακολούθησε πικετοφορία και μαζική εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

2 σχόλια:

  1. υτό το βιβλίο έχει πανέμορφες ζωγραφιές, αλλά δεν έχει σκοτωμένα παιδιά, δεν έχει μάνες που πεινάνε, δεν έχει άνεργες γυναίκες. Γυρνάτε την πλάτη σας, κλείνετε τα μάτια σας γιατί δε θέλετε να χρεώσετε την πολιτική που εσείς εξυπηρετείτε και ειδικά η κ. Μίλερ. Δεν μπορώ να ακούσω άλλο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Δεν πρέπει να πεθάνει ούτε ένα παιδί από όποια “λογική σφαίρα”, από όποια “έξυπνη βόμβα”, ούτε ένα παιδί από πείνα. Είστε ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη. Να μην ξανάρθετε».

    Έτσι έκλεινε την παρέμβασή της η Σ.Κ., σχεδόν 15 χρόνια πριν, την Τετάρτη 19 Μάρτη 2003. Ήταν η δικαιολογημένη οργή μιας εργάτριας και μάνας, απέναντι στην Μπόνι Μίλερ, σύζυγο του Αμερικανού πρέσβη, η οποία την ώρα που η αμερικανική πολεμική μηχανή ισοπέδωνε το Ιράκ τεμαχίζοντας χιλιάδες παιδιά, παρουσίαζε στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο της με τον καλοσυνάτο «γούτσου-γούτσου» τίτλο «Επικοινωνώντας με τα παιδιά-Εγχειρίδιο για γονείς». Νωρίτερα διάφοροι φορείς της πόλης, με βασικό τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της παρουσίασης αλλά λόγω του αστυνομικού κλοιού δεν είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν τη αίθουσα. Με έναν ευφάνταστο τρόπο όμως η εργαζόμενη μητέρα παρεισέφρησε στην αίθουσα και μετά από λίγο διέκοψε τη γλυκανάλατη φιέστα...

    http://www.katiousa.gr/apopseis/h-mera-pou-agapisa-tis-gynaikes/

    Τετοιου ειδους γυναικες πρεπει να τιμαμε στης 8 Μαρτη

    Σημειωση δικια μου: η ΣΚ ειναι η πρωην προεδρος της Ενωσης εμπορουπαλληλων Ν. Θεσσαλονικης, βλεπε εδω:http://emporoupallilos.blogspot.gr/p/blog-page_2.html

    "2003 : 18 Μάρτη το ΙΡΑΚ βομβαρδίζετε από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους.
    -19 Μάρτη έρχεται στην Θεσσαλονίκη η γυναίκα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ΜΙΛΕΡ, έρχεται για να παρουσίαση το Βιβλίο της για τα παιδιά.
    Το ΠΑΜΕ διαδηλώνει έξω από τον χώρο της παρουσίασης και στέλνει μέσα την Σοφία Καλαντίδου, Πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων. Η συναδέλφισσα πήρε τον λόγο και κατήγγειλε την υποκριτική στάση της ΜΙΛΕΡ και της κυβέρνησης ( ΗΠΑ ) που εκπροσωπούσε. Τα ΜΜΕ της Ελλάδας και όχι μόνο το είχαν πρώτο θέμα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονικης η ΣΚ ηταν προεδρος.
      Τετοιοι αγωνιστες ηταν και ειναι στο ΔΣ της Ενωσης, γυναικες και ανδρες.

      Η ενισχυση αυτου του σωματειου ειναι σημαντικη για τον κλαδο γι αυτο πρεπει ολοι οι συναδελφοι που δεν ψηφισαν να πανε την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΗ 12:00-20:00 και την ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΗ 14:00-17:00 στο εμπορικό κέντρο COSMOS
      Έχουμε απαραίτητα μαζί μας 1. βιβλιάριο ασθενείας 2. αστυνομική ταυτότητα.

      Ψηφίζουμε, παλεύουμε με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ)

      Διαγραφή