ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Άμεση απάντηση έδωσε σήμερα η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης στον αυταρχισμό της επιχείρησης «Discount Markt» που έφτασε σε σημείο να απολύσει χθες Τετάρτη 12 Οκτώβρη εργαζόμενο που μαζί με το σωματείο έκανε παρέμβαση για τις συνθήκες εργασίας στην εν λόγω εταιρεία και για την «αξιολόγηση» που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να μεθοδεύσει απολύσεις.

Με στόχο να σπάσει την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει η επιχείρηση, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα στη Νεάπολη, κάνοντας ξεκάθαρο αφ' ενός στην εργοδοσία ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και αφ' ετέρου ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν στο πλευρό τους το σωματείο τους.
Μάλιστα, κατά τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας αλληλέγγυοι στάθηκαν οι πελάτες της επιχείρησης που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις πρακτικές που ακολουθεί.
Η επιχείρηση «Discount Markt», καταγγέλλει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, είναι μια ανερχόμενη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που αξιοποιεί όλα τα «νόμιμα» μέσα για να μπορέσει να αυξήσει τα κέρδη της, σε έναν κλάδο που βλέπουμε να ξαναμοιράζονται τα κομμάτια της πίτας, με τις εξαγορές, συγχωνεύσεις, κλείσιμο καταστημάτων λόγω του ανταγωνισμού.
Το αμέσως επόμενο διάστημα η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων θα κλιμακώσει τον αγώνα της για την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, διεκδικώντας παράλληλα ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Στον αγώνα αυτό καλεί κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει για δουλειά και ζωή με δικαιώματα να μη σκύψει το κεφάλι.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, «κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δεχτεί να δουλεύει με μισθούς των 200 ευρώ, για ένα κομμάτι ψωμί και να έχει και το φόβο της απόλυσης, αν δεν είναι "γρήγορος" ή "αποδοτικός".
Δηλαδή, όπως φάνηκε και από την περίπτωση του συναδέλφου, καθώς και πολλών άλλων, "καλός" είναι όποιος δεν διεκδικεί, όποιος δεν παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το σωματείο θα μπαίνει μπροστά για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα κάθε εργαζόμενου, για να μην είναι κανένας μόνος του, για να αποκτήσουν τη δύναμη οι εργαζόμενοι να παλέψουν για τα δικαιώματα και τη ζωή τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανένα εμπόδιο στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διεκδικεί μισθούς, μεροκάματα και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου