ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 3/11/16


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 
03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18.30
Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες
Η ανεργία είναι ένα ακόμα πρόβλημα που προστίθεται στα υπόλοιπα, στις μειώσεις μισθών άρα και μείωση του επιδόματος ανεργίας, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας με τα 3ωρα και τα 4ωρα να γενικεύονται στις επιχειρήσεις του κλάδου, με συμβάσεις «εποχιακές» ορισμένου χρόνου που σε ξαναπετάνε στην ανεργία.
Είναι φανερό ότι άνεργοι και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, χτυπάνε τα όποια δικαιώματα μας απέμειναν με κύριο στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μειώσεις των κοινωνικών παροχών και φοροαφαίμαξη μας.
Αυτή η επίθεση είναι ακόμα πιο βίαιη όταν μιλάμε για ανέργους. Δεν φταίει ο άνεργος για την ανεργία του. Την ανεργία, όπως και την κρίση, την γεννά το ίδιο το σύστημα όπου όλα λειτουργούν για τα κέρδη των λίγων.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στο σωματείο τους και των ανέργων στην επιτροπή ανέργων στο σωματείο είναι ζωτικής σημασίας. Η ανεργία, όπως κάθε πρόβλημα που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες, πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους αγώνα και σύγκρουσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους να παλέψουν για:
* Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
* Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα των τελευταίων Συμβάσεων.
* Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
* Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
* Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
* Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Και την Κυριακή 6 Νοέμβρη σε καλούμε να έρθεις στη συνεδρίαση των Δ.Σ του κλάδου στις 18.00 στο Ε.Κ.Θ, στα γραφεία του σωματείου στο πέμπτο όροφο, για συντονισμό της δράσης μας μπροστά και στην προετοιμασία της Απεργίας στις 24 του Νοέμβρη
Επιτροπή Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου