--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 3/11/16


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 
03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18.30
Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες
Η ανεργία είναι ένα ακόμα πρόβλημα που προστίθεται στα υπόλοιπα, στις μειώσεις μισθών άρα και μείωση του επιδόματος ανεργίας, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας με τα 3ωρα και τα 4ωρα να γενικεύονται στις επιχειρήσεις του κλάδου, με συμβάσεις «εποχιακές» ορισμένου χρόνου που σε ξαναπετάνε στην ανεργία.
Είναι φανερό ότι άνεργοι και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, χτυπάνε τα όποια δικαιώματα μας απέμειναν με κύριο στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μειώσεις των κοινωνικών παροχών και φοροαφαίμαξη μας.
Αυτή η επίθεση είναι ακόμα πιο βίαιη όταν μιλάμε για ανέργους. Δεν φταίει ο άνεργος για την ανεργία του. Την ανεργία, όπως και την κρίση, την γεννά το ίδιο το σύστημα όπου όλα λειτουργούν για τα κέρδη των λίγων.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στο σωματείο τους και των ανέργων στην επιτροπή ανέργων στο σωματείο είναι ζωτικής σημασίας. Η ανεργία, όπως κάθε πρόβλημα που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες, πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους αγώνα και σύγκρουσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους να παλέψουν για:
* Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
* Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα των τελευταίων Συμβάσεων.
* Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
* Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
* Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
* Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Και την Κυριακή 6 Νοέμβρη σε καλούμε να έρθεις στη συνεδρίαση των Δ.Σ του κλάδου στις 18.00 στο Ε.Κ.Θ, στα γραφεία του σωματείου στο πέμπτο όροφο, για συντονισμό της δράσης μας μπροστά και στην προετοιμασία της Απεργίας στις 24 του Νοέμβρη
Επιτροπή Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου