ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

17o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Σ.Ο

Εκατοντάδες εργάτες και υπάλληλοι, από 111 χώρες και από τις πέντε ηπείρους, βρίσκονται από σήμερα στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 17ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), που ξεκινά σήμερα 5 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτώβρη στην αφρικανική χώρα. Στο Συνέδριο συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Όπως τονίζει η ΠΣΟ σε δελτίο Τύπου, το 17ο Συνέδριο θα είναι «μια μεγάλη, δημοκρατική, ανοιχτή, διεθνιστική και ταξικά προσανατολισμένη, συνδικαλιστική εκδήλωση».
Μεγάλη αναμένεται να είναι και η συμμετοχή, με τα στοιχεία για το σώμα του συνεδρίου να αντανακλούν την οργανωτική ισχυροποίηση της ΠΣΟ την πενταετία που πέρασε από το προηγούμενο 16ο Συνέδριο (2011, Αθήνα). Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν 1500 σύνεδροι, από 860 το 2011. Οι σύνεδροι εκπροσωπούν συνδικαλιστικές οργανώσεις από 111 χώρες (101 το 2011).
Το 31% των αντιπροσώπων προέρχεται από το δημόσιο τομέα, ενώ το 69% είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Πάνω από 340 θα είναι οι γυναίκες συνδικαλίστριες.
Η Έναρξη των εργασιών μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ στη Διεύθυνση http://www.wftucentral.org/the-17th-world-trade-union-congress-kicks-off/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου