ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΑ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» Β. Ε. ΚΑΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ


    Τα σωματεία ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.» και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ  πραγματοποίησαν 24ωρη απεργια και απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο κατάστημα του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο συντονισμού της δράσης, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη» (πρώην «Αρβανιτίδης») που έκαναν απεργιακή συγκέντρωση στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ.
    Με το σύνθημα «Ο διάλογος τους είναι μια απάτη Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις ενώθηκαν στην συμβολή των Εγνατία και Βενιζέλου και από κοινού κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
    Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Αντιπροσωπεία των σωματειων, συναντήθηκε με εκπρόσωπο του γραφείου της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης. Στη συνάντηση, όπου συμμετείχε και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι απαίτησαν την άμεση παρέμβαση του ΥΜΑΘ, προκειμένου η αστυνομία να σταματήσει να απειλεί για λογαριασμό του εργοδότη τους εργαζόμενους του «Καρυπίδη». Για το θέμα η εκπρόσωπος του ΥΜΑΘ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η σχετική παρέμβαση.
    Κατήγγειλαν επίσης το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και λογαριασμών του «Μαρινόπουλου» και «Καρυπίδη» την ώρα που αυτοί δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους προς τους εργαζόμενους και το κράτος. Και τέλος απαίτησαν το ΥΜΑΘ άμεσα να ενημερώσει μια σειρά υπηρεσίες όπως Εφορία, ΔΕΚΟ, τράπεζες να μη διεκδικούν οφειλές από τους εργαζόμενους της «Καρυπίδης» και του «Μαρινόπουλου» την ώρα που αυτοί παραμένουν απλήρωτοι και επίσης οι υπηρεσίες να μην προχωρήσουν σε διαδικασίες «διακανονισμού» των οφειλών από τους εργαζόμενους. Η εκπρόσωπος του ΥΜΑΘ δεσμεύτηκε να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα εφόσον δοθεί ονομαστική λίστα των απλήρωτων εργαζομένων της επιχείρησης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι Λαϊκές Επιτροπές όλης της Θεσσαλονίκης.











Σε άλλες πόλεις:
Στην Αττική
Σε 24ωρη παναττική απεργία βρίσκονται σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτήσει σε καταστήματα της εταιρείας καθώς και στο κάλεσμα των κλαδικών Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής).
Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου έγιναν χαιρετισμοί από Σωματεία, Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα.
Νωρίτερα στην απεργιακή συγκέντρωση ξεχώρισε το πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και των Επιτροπών Αγώνα στον «Μαρινόπουλο» που αναγράφει «Καμία θυσία για τον Μαρινόπουλο. Διεκδικούμε άμεση καταβολή όλου του μισθού μας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις».
Σε ορισμένα καταστήματα της Αττικής η απεργία σημειώνει υψηλά ποσοστά, παρά την έντονη προσπάθεια που έκαναν όλες τις προηγούμενες ημέρες η εργοδοσία και η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου να υπονομεύσουν την οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στο κατάστημα του Ρέντη όπου οι εργαζόμενοι συμμετέχουν καθολικά στην απεργία, ενώ στην απεργιακή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας συμμετείχε αντιπροσωπεία των 40 εργαζομένων από το κατάστημα του Γέρακα.
Στην Καβάλα
Οι εργαζόμενοι στα δύο καταστήματα του «Μαρινόπουλου» στην Καβάλα συμμετέχουν στην απεργία και στην περιφρούρησή της, δηλώνοντας ότι κανένας εργοδοτικός μηχανισμός δεν θα ανακόψει τις αγωνιστικές διαθέσεις τους.
Η κεντρική συγκέντρωση έγινε στις 10 π.μ. στο κεντρικό κατάστημα της πόλης μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα στον «Μαρινόπουλο» και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας.
Στο Ηράκλειο
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα στα καταστήματα και τις αποθήκες του «Μαρινόπουλου» στο νομό πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κεντρικό υποκατάστημα στην Αμμουδάρα και περιοδείες στα άλλα υποκαταστήματα.
Στο Βόλο
Μαχητική πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Μαρινόπουλος, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους, να μην γίνουν απολύσεις ή μειώσεις προσωπικού και μισθών, να μην εφαρμοσθούν ατομικές συμβάσεις εργασίας.


2 σχόλια:

  1. Σύσκεψη διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης του Εμπορίου του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Δευτέρα 25 Ιούλη στις 7 το απόγευμα, και καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή.

    Θέμα της σύσκεψης είναι «Οι πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου. Τα παραδείγματα "Καρυπίδη"-"Μαρινόπουλου"-"Ηλεκτρονικής". Η λύση που προτείνει το ΚΚΕ».

    Η σύσκεψη θα γίνει στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου και ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΚΕ: Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Καρφούρ - Μαρινόπουλος»
    http://www.902.gr/eidisi/voyli/104667/hr-katsotis-na-diasfalistoyn-oi-ergazomenoi-stin-etaireia-karfoyr-marinopoylos

    ΑπάντησηΔιαγραφή